Het WK van de waarheid voor skister Natasha De Troyer en gids Diego Van De Voorde

17/02/2009 16:55

Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw

Gent - 17 februari 2009

Skister Natasha De Troyer en haar gids Diego Van De Voorde nemen van 18 februari tot 1 maart 2009 deel aan het Wereldkampioenschap skiën in Kangwonland (Korea). Dit WK is voor Natasha De Troyer zeer belangrijk op weg naar de Paralympische Winterspelen 2010 in Vancouver.

"Mijn doel op het WK is één medaille te behalen, die kans moet er inzitten. Na vele jaren training en wedstrijden zou het een mooie beloning zijn om daar op dat podium te staan."

Natasha bereidt zich op een professionele manier voor op de Paralympische Spelen.

"Ik ben per dag toch wel gemakkelijk twee uur met mijn sport of in functie van mijn sport bezig. Ik sta nu twee keer per week samen met mijn voorskiër Diego Van de Voorde op sneeuw in de indoorskipiste van Terneuzen. Op sneeuw staan is echt belangrijk. Daar kan ik echt met de hulp van trainer Werner Rammeloo op techniek werken. Natuurlijk is dit niet voldoende daarom doen we ook buitenlandse stages met toptrainers. Meedoen aan wedstrijden is ook een noodzaak want het moet een routine zijn."

Naast sportspecifieke trainingen werkt Natasha ook samen met Kim Semadeni, haar physical trainer. Met hem werkt zij specifiek rond conditie, kracht, snelheid, coördinatie en stabiliteit. In het vlakke Belgenland gaat Natasha op zoek naar alternatieven om haar conditie op te bouwen zoals lopen en skeeleren.

Het leven als topsporter is niet alleen rozengeur en maneschijn. Natasha kan hierover meespreken. "Het zijn soms lange en vermoeiende dagen. Soms moet je afspraken met vrienden laten. Ik werk voltijds bij de federale overheid. Gelukkig krijg ik de nodige faciliteiten op mijn werk om tijdens de week één of twee halve dagen verlof te nemen om te sporten. De administratieve rompslomp van topsport wordt ook steeds groter. Ik moet whereabouts invullen, rekening houden met de dopinglijst als ik ziek ben, -

Als slechtziende ben ik ook afhankelijk van anderen. Ik doe vaak een beroep op mijn vader. Hij doet dit met plezier toch besef ik dat ik veel aan hem te danken heb. Zonder hem zou ik nu niet kunnen deelnemen aan stages en wedstrijden."

Maar topsport geeft Natasha ook veel mogelijkheden en is ze nog steeds overtuigd van de keuzes die ze maakt.

"Er kruipt veel tijd in mijn sport maar daar kies ik voor. Als ik er wil staan en mijn doel wil bereiken dan heb ik dat daarvoor over. Ik ben erg gemotiveerd en krijg de steun van mijn familie, collega's, voorskiër, trainers, sportpsychologe, - Iedereen gelooft in mij en ik zal mijn doel trachten te verwezenlijken."

---Einde persbericht--------

Persverantwoordelijke

Veerle Wouters, woordvoerster

Tel: 0474/63 83 04

E-mail: veerle.wouters@vlg.be

Delegatie

ATLETEN

DE TROYER Natasha - slechtziend B2 - Serskamp - Oost-Vlaanderen

VAN DE VOORDE Diego (gids) - Ranst - Antwerpen

BEGELEIDING

DE TROYER Werner

ALLAERTS Benjamin

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel