Politie Gelderland-Midden

Gewapende overval op horecazaak


Publicatiedatum: 18-2-2009 23:17:57

ARNHEM - Een horecazaak aan de Prins Hendrikstraat in het Arnhemse Spijkerkwartier is woensdagavond 18 februari overvallen. Daarbij zijn twee personeelsleden gewond geraakt. Voor zover bekend hadden vier a vijf nog voortvluchtige mannen met geweld geld buit gemaakt en zijn er vervolgens te voet vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in.

Rond tien uur kwamen de overvallers, die hun gezichten bedekt hadden, de zaak binnen. Op dat moment waren ook nog een viertal klanten aanwezig. Er werd gedreigd met wapens waarna geld werd buitgemaakt. Ook de aanwezige klanten werden bedreigd waarna bij hen waardevolle spullen werden meegenomen. Bij een schermutseling met de daders raakten twee personeelsleden van de zaak gewond. Zij moesten zich in het ziekenhuis onder behandeling laten stellen maar hun verwondingen zijn niet levensbedreigend.

Te voet weggevlucht
Van de daders is op dit moment niet veel meer bekend dan dat het om vier a vijf mannen gaat, allen in het donker gekleed. De overvallers zouden te voet zijn weggevlucht in de richting van de Spijkerlaan en vervolgens spoorloos verdwenen.
Eventuele getuigen, die nog geen contact met de politie hebben gehad, worden gevraagd contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (09-022809)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050 tot uiterlijk 23:50 uur

---