Technische Universiteit Delft

Lustrumsymposium STIP & VSSD: Delft fixt het
door M&C

Groot studenten-lustrumsymposium en debat over Delft, Nederland en Water georganiseerd door STIP, VSSD en Studium Generale.

19 februari 2009 | 14:00 uur
plaats: Aula Congrescentrum, Mekelweg 5, Delft

Ter ere van het 15-jarig bestaan van STIP en de 45e verjaardag van de VSSD organiseren wij een symposium over Delftse kennis als exportproduct. Overal ter wereld zie je Nederlandse expertise terug in de grootste projecten. Denk hierbij aan de palmeilanden in Dubai, of het droogpompen van New Orleans. Maar versterkt dit alles ons internationaal aanzien, of is deze kennis juist hard thuis nodig met de stijgende zeespiegel en het nijpend tekort aan ruimte op het vaste land? En zorgt Delft er wel voor dat we onze ingenieurs hier tot ontplooiing kunnen laten komen?

De middag begint met presentaties van de burgemeester van Delft, de directeur van Royal Haskoning Maritime Ronald Stive, en Marten Hillen, die in New Orleans aan de nieuwe deltawerken heeft meegewerkt. Vervolgens is het de beurt aan Ronald Vuijk (wethouder Economische Zaken in Delft), Paul Rullmann (lid CvB TU Delft), Rutger de Graaf (oprichter DeltaSync en studentondernemer) en Pieter Guldemond (oud-raadslid STIP en student) om te discussiëren over bovenstaande stellingen. De middag wordt afgesloten met een borrel.

Meer informatie op www.delftfixthet.nl

Toegang gratis

Meer info? www.sg.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 21 januari 2009