Gemeente Coevorden

Schijnwerpers op het platteland van de gemeente Coevorden

De gemeenteraad van Coevorden houdt op donderdag 19 februari een uitgebreide en openbare Themabijeenkomst over alles wat het platteland aangaat.

Diverse betrokkenen richten vanuit hun invalshoek de schijnwerpers op de activiteiten die zijn ontplooid om samen een buitengewoon platteland te bewerkstelligen. De avond wordt gehouden in zaal Cornelis in Dalen. Zaal open vanaf 19.00 uur, aanvang bijeenkomst 19.30 uur. Iedereen is welkom en mag het woord voeren. Na afloop is er een informele afsluiting met een hapje en een drankje.

Op de Themabijeenkomst spreken onder andere medewerkers van het bureau Anantis, dat recent een evaluatie van het project Buitengewoon Platteland verzorgde. Ook zijn er vertegenwoordigers van gemeente en provincie aanwezig. Tevens zullen de vier voorzitters van de deelgebiedcommissies vertellen hoe zij het platteland en de activiteiten van hun commissie ervaren. Plattelandsdichter Mart Brok zal deze sprekers aan elkaar dichten.

Buitengewoon Platteland

De gemeente Coevorden wil zorgen voor een mooi en vitaal platteland, nu en in de toekomst. Daarvoor is een project in het leven geroepen: Buitengewoon Platteland. Een project waarin bewoners van het Coevorder platteland een belangrijke rol spelen. Om het project dichtbij de inwoners te brengen, is het plattelandsgebied verdeeld in vier deelgebieden. In elk van de deelgebieden is sinds 2005 een deelgebiedscommissie actief die ideeën verzamelt en initiatieven ontwikkelt.

Voor nadere informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met de griffier van de gemeenteraad, Bert Kunnen, tel. 0524 - 598 512 of e-mail griffier@coevorden.nl.