Gemeente Almere

Extra informatieavond IkbouwbetaalbaarinAlmere

13-02-2009

Op 19 februari aanstaande kunnen geïnteresseerden voor de unieke regeling IkbouwbetaalbaarinAlmere naar een extra informatieavond in het stadhuis. Behalve informatie over de regeling zelf, laten verschillende bouwbedrijven en architecten hun bouwplannen zien voor de kavels die op de markt zijn gebracht.

Geïnteresseerden zijn tussen 19.00 en 22.30 uur van harte welkom in het stadhuis van Almere. De avond staat volledig in het teken van de regeling en de bijbehorende kavels die in het Homeruskwartier (Almere Poort) liggen. Speciaal geselecteerde bouwbedrijven en architectenbureaus hebben passende bouwplannen gemaakt voor de 64 kavels. Ook woningbouwvereniging Corsini Due, verantwoordelijk voor de 44 samen te bouwen appartementen, licht de plannen toe. Tijdens de avond kunnen potentiële deelnemers aan de regeling zich inschrijven. Zij moeten dan wel een geldig identiteitsbewijs kunnen overhandigen. Potentiële deelnemers kunnen zich tot 26 februari 2009 inschrijven.

De bijzondere verzameling bouwplannen is gebundeld in een overzichtelijke catalogus. Elk plan voldoet aan een reeks basiseisen zoals een minimaal oppervlak, een afwerkingsniveau en een prijs die past binnen de IbbA-regeling. De bouwers hebben daarbij per plan verklaard dat zij zich zullen houden aan deze eisen, dat zij de prijs garanderen als de bouw start voor eind 2009 en dat zij de afbouw van de woning garanderen. Iedere bezoeker van de informatieavond ontvangt een exemplaar van deze catalogus.

IbbA-regeling in het kort
IkbouwbetaalbaarinAlmere is een unieke mogelijkheid die ervoor zorgt dat personen met een bruto jaarinkomen tussen 20.000 en 36.500 euro onder gunstige voorwaarden een eigen huis kunnen bouwen voor een maximale totaalprijs van EUR 185.000,-. De deelnemer betaalt alleen dat deel van de marktwaarde dat hij of zij in staat is om zelf te financieren, op voorwaarde dat dit minimaal 52% van de maximale totaalprijs is. Het zelf te financieren percentage wordt bepaald door de hoogte van het inkomen. Bij een hoger inkomen financiert men dus meer dan 52%. Het deel dat de deelnemer niet kan financieren betaalt de VOF IkbouwbetaalbaarinAlmere (IbbA), bestaande uit de gemeente Almere en Woonstichting De Key. Op de lange duur moet de deelnemer het verschil in prijs wel betalen, maar alleen als zijn of haar inkomen zodanig is gestegen dat dit mogelijk is of als de deelnemer zijn huis weer verkoopt.

Voor en na de Informatieavond van 19 februari aanstaande kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen op www.ikbouwbetaalbaar.nl voor alle achtergrondinformatie over de regeling, voorwaarden en een inschrijfformulier.