Gemeente Geertruidenberg


Reconstructie Stationsweg

Op donderdag 19 februari van 19.30 tot 21.00 uur vindt in het gemeentehuis in Raamsdonksveer een inloopavond plaats over de reconstructie van de Stationsweg en de renovatie van de Bergse brug.

Tijdens deze avond kunt u vragen stellen over de bereikbaarheid van de woningen en panden rondom de Stationsweg en over de tijdelijke verkeersmaatregelen.

Van maandag 2 maart t/m vrijdag 24 juli wordt de Stationsweg in Geertruidenberg gereconstrueerd en de Bergse brug wordt gerenoveerd. Tijdens de werkzaamheden is er wel fiets- en voetgangersverkeer mogelijk over de brug. Auto's moeten gebruikmaken van de Westtangent.

Om de woningen en bedrijven rond de Stationsweg tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar te houden en de verkeersoverlast in de naaste omgeving te beperken, worden tijdens de werkzaamheden een aantal verkeersmaatregelen en omleidingen ingesteld.

Fasering werkzaamheden

De eerste fase bestaat uit de renovatie van de Bergse brug en de Stationsweg tot de oude inrit van het voormalige benzinestation. Via een noodweg blijft het Brandepoortbastion bereikbaar.

De planning is dat half juli de brug en de eerste fase Stationsweg gereed zijn, zodat Geertruidenberg weer via Het Plantsoen bereikbaar is. De tweede fase Stationsweg zal aansluitend aan de eerste fase worden uitgevoerd en eind 2009 gereed zijn.