Gemeente Rotterdam

Op donderdag 19 februari vergadert de gemeenteraad vanaf 14.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Deze vergadering wordt live uitgezonden via deze website.

De gemeenteraad bespreekt ondermeer een brief van het college waarin ze ingaat op onderzoeken naar het functioneren van diverse hulpverlenende instanties. Dit naar aanleiding van het overlijden van baby Talysa op 5 december 2007. In de brief staan de belangrijkste conclusies en stelt het college maatregelen voor. Verder komt de visie Kop van Feijenoord/tweede fase Kop van Zuid aan bod. De visie vormt de basis voor afspraken over de verbetering van het woon- en leefklimaat in het gebied, de woningbouwproductie en de economische ontwikkeling. De raad bespreekt ook het rapport Controleer uw budget, financiële verantwoording bij deelgemeenten van de Rekenkamer Rotterdam.
Tenslotte debatteert de raad over het initiatiefvoorstel van de SP om een referendum te houden over het deelgemeentebestel en het Wet algemene regels herindeling (ARHI)-advies over de toevoeging van de gemeente Rozenburg aan de gemeente Rotterdam.

Bron: Beheerorg. I*RIS / Rotterdamnl , 16-02-2009