Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Veilig op School

De school is voor een kind niet uitsluitend een plek waar geleerd wordt. Het is ook een plek waar je moet kunnen ontspannen en vrienden maken. Dat kan in een beschermde en veilige atmosfeer. Het gevoel van veiligheid is sterk afhankelijk van de sfeer die op een school heerst. De school maakt echter ook deel uit van de samenleving. Veiligheid is een samenlevingsprobleem geworden, dat niet ophoudt voor de schoolpoort en dat voor de individuele school moeilijk alleen te keren is. Belangrijk is dat verschillende partners samenwerken met de school om de veiligheid in en rondom de scholen te verbeteren en te waarborgen.

Op donderdag 19 februari 2009, vanaf 17.00 uur tekenen de deelgemeente Feijenoord, Gemeente Rotterdam, RET,OM, Politie, OSG Nieuw Zuid, Zuiderpark, ISVO IBN Ghaldoun, CSG Calvijn, De Passie en het Schreuder college het Veilig op School Convenant. Met het convenant wordt gestreefd naar een gemeenschappelijk veiligheidsniveau tussen school en omgeving door meer samenhang en uniformiteit van regels, gedrag en sanctiebeleid ten aanzien van ontoelaatbaar gedrag van leerlingen.

Het onderhouden van een schoolreglement, het bijhouden van een incidentenregistratie en het bijhouden van een verzuimprotocol zijn hier aan verbonden. In het convenant staan afspraken over de taken en verantwoordelijkheid van bovenstaande partijen om overlast, vandalisme en ander strafbaar gedrag te voorkomen en te bestrijden.

De ondertekening vindt plaats op OSG Nieuw Zuid, Hillevliet 90, 3074 KD Rotterdam