Provincie Noord-Holland

Datum

19-2-2009

Onderwerp

Drie statencommissies in provinciehuis bijeen

Rienk van der Veen

De statencommissies WAMEN, WVV en SI komen maandag 23 februari in het Haarlemse provinciehuis bijeen o.m. ter voorbereiding van de statenvergadering van 16 maart 2009. Een korte greep uit hun agendas:

De commissie Water, Agrarische zaken, Milieu, Economie en Natuur (WAMEN) buigt zich o.m. over een statenvoorstel + convenant voor het beheer en ontwikkeling Waddengebied. Aan de orde ook de brief van GS aan de gemeenten in Noord-Holland Noord over hun voornemen drastisch in te grijpen in de planning van bedrijventerreinen in Noord-Holland Noord een en ander in relatie tot de motie die Provinciale Staten hebben aangenomen in hun vergadering van 17 november 2008 inzake bedrijventerreinen in Noord-Holland Noord. Economiegedeputeerde Jaap Bond zal de commissieleden bijpraten over de effecten van de credietdietcrisis.

Vergadering commissie Water, Agrarische zaken, Milieu, Economie en Natuur
Aanvang: 09.30 uur, Koffiekamer 2, provinciehuis, Dreef 3, Haarlem. Voorzitter: Lars Wieringa, Commissiegriffier: Monique de Zwart. Volledige agenda + stukken van de vergadering van 23 februari vindt u hier.

De leden van de commissie Wegen, Verkeer en Vervoer (WVV) gaan aandacht besteden aan het openbaar vervoer in Noord-Holland. Op de agenda o.m. een Hoofdlijnennotitie voor de aanbesteding van het openbaar vervoer in Gooi en Vechtstreek en twee brieven van gedeputeerde Mooij over het dienstverlening van het openbaar vervoer in Noord-Holland.

Vergadering commissie Wegen, Verkeer en Vervoer, aanvang 13.30 uur, Provinciehuis Dreef 3 in Haarlem.
Voorzitter Nel Eelman-van t Veer, Commissiegriffier Marjo Spoor. Volledige agenda + stukken van de vergadering van 23 februari vindt u hier.

Voor de leden van de commissie Sociale Infrastructuur (SI) staat de Statenvoordracht EXINH centraal, de bijdrage aan Centrum Voor woord, beeld en geluid YXIE in Alkmaar alsmede het rapport van de Inspectie jeugdzorg over de toetsende taak van de Raad voor Kinderbescherming.

Vergadering commissie Sociale Infrastructuur, aanvang 17.30 uur, Provinciehuis Dreef 3 in Haarlem.
Voorzitter Louise Smits, Commissiegriffier Gerda Beeksma. Hier vindt u de volledige agenda + stukken vergadering 23 februari 2009.