Gemeente Lopik

Tweede Tevredenheidsonderzoek Wmo-cliënten

Sinds 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van kracht. De gemeente is sindsdien verantwoordelijk voor de invulling van alles wat in deze wet is geregeld over wonen, welzijn en zorg. De Wmo moet ervoor zorgen dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en meedoen in de samenleving. De gemeente Lopik zorgt samen met haar maatschappelijke partners dat inwoners de voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen die nodig zijn om mee te kunnen blijven doen.

Eind februari 2009 ontvangen Wmo-cliënten in de gemeente Lopik, net als vorig jaar, een schriftelijke vragenlijst. Via deze vragenlijst kunnen zij aangeven in hoeverre zij tevreden zijn met de ondersteuning die de gemeente biedt in het kader van de Wmo. De vragenlijst is dit jaar uitgebreid met een aantal vragen over mantelzorg.

Dit onderzoek geeft ons de kans onze dienstverlening te verbeteren en ons beleid te vergelijken met andere gemeenten

Wij hopen dat de Wmo-cliënten de tijd zullen nemen de vragenlijst in te vullen en uiterlijk 18 maart 2009 terug te sturen.

Het resultaat van dit klanttevredenheidsonderzoek wordt verwerkt in een rapport dat naar verwachting in juni 2009 gereed zal zijn. Hierover houden wij u via deze website en dee gemeentepagina in Zenderstreeknieuws op de hoogte. Het resultaat van het vorig jaar vindt u hier.