Vakantieganger wil meer luxe en comfort

19/02/2009 10:34

TrendPRess Online B.V.

Hof van Saksen trendsetter bungalowvakanties nieuwe stijl

PHANOS RESORTS B.V. - Het overgrote deel van de vakantiebungalows in ons land is dringend toe aan renovatie en upgrading. De Nederlandse bungalowconsument wil meer faciliteiten, luxe en beleving op de parken. Deze conclusies werden eerder deze week door NRIT Onderzoek en GfK Panel Services naar buiten gebracht naar aanleiding van een groot onderzoek naar de bungalowmarkt. Het onderzoek vormde een update van eerder (in 1996 en 2001) gehouden inventarisaties in aanbod en vraag naar bungalowvakanties in eigen land.

Hoofdconclusie van het recente consumentenonderzoek is dat de belangstelling voor een vakantiehuisje in Nederland groeit, maar dat vernieuwing en grote investeringen voor parken noodzakelijk zijn om in de toekomst succesvol te blijven. Ook branchevereniging RECRON is van mening dat de Nederlandse bungalowverhuursector zich de afgelopen jaren te eenzijdig heeft ontwikkeld.

Hof van Saksen, het eerste Nederlandse luxeresort in het Drentse Rolde, is een van de parken nieuwe stijl. De Phanos Groep, eigenaar van Hof van Saksen, erkende enkele jaren geleden tijdens de conceptontwikkeling al dat de vakantieganger naar iets anders op zoek is dan wat de parken nu bieden. Voor basic bungalows die vanaf de jaren '70 van de vorige eeuw de toon in vakantievieren bepaalden, loopt de consument niet langer warm.

Rob Dirven, verantwoordelijk voor het onderzoek van NRIT, vertelt dat het aanbod van Hof van Saksen in alle opzichten voldoet aan de wensen van de vakantieganger nu. "Het park is daarmee een voorbeeld voor de andere aanbieders. De consument heeft een aantal zaken hoog op het prioriteitenlijstje staan: een supermarkt en een lekker zwembad zijn belangrijk, maar ook luxe als een magnetron, vaatwasser, open haard, wasmachine, filmkanaal, internetaansluiting, bubbelbad en sauna werden vaak genoemd."

Succesvolle verhuurbungalowparken hebben volgens de onderzoekers in de toekomst grote en luxe bungalows op royale percelen, meer centrale voorzieningen, diversiteit in bungalows en aandacht voor duurzaamheid, thematisering en beleving. Precies deze behoeften vormden de blauwdruk voor het eerste vakantieresort nieuwe stijl dat Phanos in Nederland realiseerde. Hof van Saksen kent louter ruime bungalows, voorzien van alle luxe, gesitueerd binnen een stijlvolle omgeving. Het voorzieningenniveau van het resort is ongekend hoog. Wellness- en sportfaciliteiten op niveau, maar ook vijf toprestaurants -waarvan een met Michelinster- zorgen dat het de gast aan niets ontbreekt. Saillant is dat wat het onderzoek als 'luxe' bestempeld wordt, voor Hof van Saksen sinds de opening al als standaard geldt.

Nederland telde vorig jaar ongeveer 450 verhuurbungalowparken met in totaal bijna 35.000 huisjes. In 2007 bezochten zes miljoen mensen een bungalowpark in ons land. In het totaal goed voor 29,3 miljoen overnachtingen. Het aantal gasten steeg in de periode van 1998 tot 2007 met zo'n 25 procent. Rob Dirven: "De sector doet het goed, dus dat is positief. Maar wil de markt deze cijfers vasthouden of verbeteren, dan zal de branche op tijd moeten vernieuwen."

Hof van Saksen profiteert ondertussen van de vraag naar luxe en comfort. Steeds meer consumenten ontdekken het resort als de ideale bestemming voor korte- of langere break in eigen land. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, opent het resort begin maart 24 nieuwe luxe boerderijen, terwijl in mei 10 nieuwe tienpersoons luxe familieboerderijen in de verhuur gaan.

Voor meer informatie: Hof van Saksen, Veldweg 22-24, 9449 PW Nooitgedacht. Tel. 0900-1971 (lokaal tarief) of kijk op www.hofvansaksen.nl





http://www.hofvansaksen.nl