Gemeente Dongen

Dongen zegt NEE tegen Alcohol op Straat

Publicatiedatum: 19-2-2009

De gemeente Dongen, politie en stichting Richting zeggen in samenwerking met de middenstand en de Dongense horeca NEE tegen het gebruik van alcohol door minderjarigen.
Vanuit de gemeente is er eind 2008 een brief naar alle ouders van jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar gestuurd. Hierin werd gewezen op de gevolgen en gevaren van alcoholgebruik door minderjarigen.

Bij de brief zat ook de brochure Voorkom alcoholschade bij uw opgroeiend kind. Doelstelling hierbij is dat ouders er op toezien dat hun minderjarige zoon en/of dochter geen alcohol nuttigt, ook niet tijdens carnaval.

De gemeente Dongen kiest voor een integrale aanpak. Beleid is dat alle jongeren die door de politie met alcohol op straat worden aangetroffen, een doorverwijzing naar Bureau Halt krijgen, in plaats van een aantekening in een strafdossier. Bij bureau Halt voeren de jongeren een gesprek met een medewerker en ze krijgen tevens een taakstraf opgelegd. Dit geldt voor alle jongeren t/m 18 jaar. Ook worden de ouders ingelicht.

Ook gedurende de carnavalsperiode zal dit beleid worden gehandhaafd. Dat wil zeggen dat de politie erop toeziet dat er tijdens carnaval niet met alcohol op straat wordt gelopen. Wordt dit wel geconstateerd zal de persoon in kwestie een proces verbaal krijgen, of in het geval van jongeren t/m 18 jaar, volgt een doorverwijzing naar Bureau Halt.