Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 19-02-2009

Kop-staart

NIEUWEGEIN Bij een botsing tussen twee autos raakte op woensdag 18 februari één van de bestuurders gewond.

Rond 12.00 uur reed een 28-jarige automobiliste uit Utrecht over de Plettenburgerbaan. Zij zag te laat dat een 44-jarige automobiliste uit Houten voor haar voor het rode verkeerslicht stilstond. De Utrechtse botste achter op haar voorligger. De Utrechtse klaagde over pijn op haar borst en werd voor onderzoek per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht.

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN Op woensdag 18 februari werd een hennepkwekerij opgerold.

Rond 10.00 uur werd onder begeleiding van de politie door een deurwaarder een woning aan de Huifkardrift ontruimd. Daarbij werd in de woning een hennepkwekerij van ongeveer 400 planten aangetroffen. De hennepplanten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. In de woning was niemand aanwezig . De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij in.

Man gestoken

VIANEN Een man werd op woensdag 18 februari door een andere man met een schroevendraaier gestoken en raakte lichtgewond.

Rond 13.30 uur kwam een 30-jarige man uit Utrecht een bekende van hem, een 59-jarige man uit Utrecht, tegen in een sportgelegenheid aan Het Slijk. De 59-jarige man vroeg aan hem samen naar buiten te lopen om iets te bespreken. De beide mannen liepen naar buiten en er ontstond een woordenwisseling. Daarbij pakte de 59-jarige man plotseling een schroevendraaier en viel de ander daarmee aan. Het slachtoffer werd gestoken, maar zag vervolgens kans de sportgelegenheid in te vluchten. Daar werd de politie gebeld en agenten gingen direct ter plaatse. De verdachte bleek te zijn gevlucht. Het slachtoffer was lichtgewond geraakt en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Daarna deed hij aangifte van zware mishandeling.

Agenten gingen naar de Utrechtse woning van de verdachte, maar daar werd hij niet aangetroffen. De politie zet het onderzoek naar hem voort.