Gemeente Etten-Leur

VVV-agentschap Etten-Leur wordt (voorlopig) opgeheven

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Etten-Leur en The Travel Company

VVV-agentschap Etten-Leur wordt (voorlopig) opgeheven

De directeur van het reisbureau The Travel Company Etten-Leur heeft in overleg met de gemeente besloten om per 1 april aanstaande de overeenkomst aangaande het VVV-agentschap niet te verlengen. Daarmee wordt dan het agentschap aan de Hof van den Houte na vier jaar (voorlopig) opgeheven. Het gemeentebestuur bekijkt thans de mogelijkheden om VVV-activiteiten elders in Etten-Leur onder te brengen.

Zowel het College van burgemeester en wethouders als directeur Bert Thijssen van het genoemde reisbureau betreuren het om de overeenkomst niet te verlengen. Volgens de heer Thijssen rest hem geen andere keuze: enerzijds omdat de kosten van de activiteiten (zoals het verstrekken van informatie, verkoop van o.a. fiets- en wandelroutes en Irischeques) hoger zijn dan de baten. De financiële bijdrage van de gemeente voor het VVV-agentschap acht de heer Thijssen onvoldoende om de activiteiten te laten renderen. Anderzijds is de heer Thijssen van mening dat de gemeente te weinig meedenkt over de toekomst van het VVV-agentschap binnen het reisbureau. Overleg tussen beide partijen heeft niet tot andere inzichten geleid.

Het gemeentebestuur is voorstander van ofwel behoud van het VVV-agentschap op een andere locatie in Etten-Leur danwel het vestigen van een algemeen toeristisch-recreatief informatiepunt in de gemeente (dus niet onder de VVV-titel). Een onderzoek daartoe is opgenomen in het actieprogramma 2009, dat deel uitmaakt van de beleidsnota Cultuur, toerisme en recreatie 2009-2012.

Carnaval 2009
Etten-Leur in beeld

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl