Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 19-02-2009

Gekantelde aanhangwagen N34

EMMEN Woensdagavond is een aanhangwagen van een vrachtauto op de N34 ter hoogte van de N381 en Emmen-Zuid gekanteld. De chauffeur raakte niet gewond en verklaarde tegenover de politie dat hij plotseling de controle over de aanhangwagen was verloren. De Verkeersongevallen Analyse (VOA) heeft geen gebreken of overtredingen geconstateerd. Het wegdek was bezaaid met gerst. De lading werd door de wegbeheerder opgeruimd en het weggedeelte werd gerepareerd. Het weggedeelte van de N34 was uren afgesloten. Verkeer werd ter plekke omgeleid. (09-012419)

Automobiliste zwaar onder invloed

BEILEN Woensdagavond heeft de politie een 49-jarige automobiliste uit Beilen aangehouden op de Makkum. De vrouw reed al slingerend over de weg en was door een getuige tot stilstand gebracht. Ter plekke lukte het de politie niet om een blaastest af te nemen. De vrouw moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De vrouw scoorde 1170 ug/l (2,7 promille). Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt. De vrouw kreeg ook een rijverbod van 15 uur opgelegd. (09-012402)

Trekker verliest oplegger

ZUIDWOLDE Woensdagavond is een oplegger van een trekker losgeschoten nabij een afrit van een tankstation langs de A28. Hierdoor werd de oprit naar de A28 volledig geblokkeerd. De oplegger werd zo spoedig mogelijk verwijderd. De 43-jarige bestuurder uit Detern mocht niet verder rijden met de combinatie, aangezien de reminrichting van zowel trekker als oplegger defect was. (09-012454)

Politie zoekt getuigen van inbraken

BEILEN De politie is op zoek naar getuigen van een aantal inbraken in Beilen. Deze vonden plaats tussen 13 en 17 februari. Gedurende deze periode is ingebroken in panden aan de Hekstraat, de Weijerdstraat, de Markt, de Brinkstraat en de Kampstraat. De politie was net te laat ter plaatse bij de inbraak aan de Kampstraat. De daders waren net gevolgen. Mensen die tussen 13 en 17 februari iets hebben gezien of gehoord in verband met de inbraken aan de Hekstraat, de Weijerdstraat, de Markt, de Brinkstraat en de Kampstraat, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie, telefoon 0900 8844. (09-011053/011059/011063/011307)

Ingebroken in woning

ASSEN Een 51-jarige bewoner van een woning aan de Pijlkruidstraat heeft woensdag aangifte gedaan bij de politie betreffende woninginbraak. Twee laptops, een digitale fotocamera en een televisie werden weggenomen. Men wist de woning binnen te komen via een raam aan de achterzijde. De politie heeft de zaak in behandeling. (09-012408)

Kabels weggenomen vanaf bouwplaats

MEPPEL De politie heeft woensdagochtend aangifte opgenomen van diefstal van stroomkabels vanaf een bouwplaats aan de Borchsingel. Het terrein was door middel van een hekwerk afgesloten. De diefstal is vermoedelijk gepleegd tussen dinsdag en woensdagochtend. (09-012221)

Bankjes beklad

KLAZIENAVEEN De politie heeft woensdagmiddag twee 14-jarige jongens uit Klazienaveen en Zwartemeer aangehouden op de Langestraat. Ze hadden een bankje beklad met een stift. Op het politiebureau kregen de jongens een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. De jongens zullen een Halt-traject ingaan voor het bekladden het bankje. (09-012375)

Jongemannen aangehouden voor vernieling

ASSEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag drie jongemannen (18, 18 en 20 jaar) uit Assen aangehouden op de Thorbeckelaan voor vernieling. De jongemannen worden verdacht van het vernielen van een hek en deze in het water te hebben gegooid. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. (09-012465)

Auto in brand op A28

SPIER Woensdagmiddag is een personenauto van een 41-jarige automobiliste uit Lopik op de A28 in brand gevlogen. De vrouw en vier kinderen konden ongedeerd de auto verlaten. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat ze problemen had gehad met de uitlaat. Op een gegeven moment kamen er vlammen onder de achterbank van de auto vandaan. Ze zette de auto meteen op de vluchtstrook. De auto liep zware brandschade op. De brandweer bluste de brand en de auto werd afgesleept. (09-12364)

Getuigen gezocht van mishandeling

EMMEN De politie zoekt getuigen van een mishandeling van een 22-jarige automobilist uit Nieuw-Schoonebeek op de Hoofdstraat. De man reed met zijn zus over een rotonde bij de Weerdingestraat en moest remmen. Direct achter hem reed een personenauto met twee onbekende mannen. Ter hoogte van een pizzeria aan de Hoofdstraat liet de man zijn zus uit de auto stappen. De twee onbekende mannen vonden het nodig om de man aan te spreken op zijn rijgedrag. Dit liep uit op een woordenwisseling. Hierbij werd de zus van de 22-jarige automobilist geduwd door één van de twee mannen. Toen de 22-jarige man daar iets van zei, werd hij door beide mannen aangevallen en geslagen. De zus van de 22-jarige automobilist schoot haar broer te hulp en gaf één van de twee mannen een klap en deze liep daarbij vermoedelijk een bloedneus op. De 22-jarige man is na het incident naar een huisartsenpost gegaan en hij bleek een gekneusde oogkas te hebben. De politie roept getuigen op zicht te melden. Getuigen kunnen contact leggen met de politie via 0900 88 44. (09-012435)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.