Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 19 februari 2009

* POLITIE ONMANTELT HENNEPKWEKERIJ
WATERWEG-NOORD / VLAARDINGEN - De politie heeft in samenwerking met de gemeente, de Eneco en de brandweer op woensdagochtend rond acht uur in een woning aan de Groen van Prinsterstraat een hennepkwekerij onmanteld.
Naar aanleiding van een melding over een henneplucht stelden politiemensen een onderzoek in het pand in. In de woning troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal werden 104 planten in beslag genomen voor vernietiging. De politie onderzoekt de zaak.


* MAN BEKEURD VOOR BELEDIGING
ROTTERDAM - Een 64-jarige automobilist uit Zevenbergen, viel woensdagmiddag rond twee uur op door zijn rijgedrag. Politiemensen hoorden en zagen dat hij op de Krabbendijkestraat met piepende banden een scherpe bocht maakte en wegreed in de richting van de Slinge. Ook zagen zij dat de man geen autogordel droeg. Toen hij daarop werd aangesproken en hem een bekeuring werd aangezegd, werd hij boos en dat maakte hij op niet mis te verstane wijze duidelijk aan de politiemensen. Hij beledigde hen met schuttingtaal. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij enige tijd later met een extra bekeuring voor belediging werd heengezonden.


* JONGEMAN AANGEHOUDEN VOOR WONINGINBRAAK

ROTTERDAM-WEST - De bewoner van een pand aan de Potgieterstraat trof bij thuiskomst drie jongens aan in zijn huis. Zij waren bezig de woning te doorzoeken. De man wist één van de jongens vast te pakken en de andere twee gingen er vandoor. De bewoner belde de politie en hij droeg de 17-jarige jongeman aan hen over. De jonge inbreker is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de woning zijn sporen veilig gesteld door de technische recherche en naar de twee andere daders stelt de politie een onderzoek in


* MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 46-jarige Capellenaar is woensdagavond in zijn woning aan de Parsifal aangehouden. De man had zijn 41-jarige ex-vrouw met sms-jes bedreigd. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


* DRONKEN AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben donderdagnacht een 31-jarige automobilist uit Tilburg gearresteerd voor het rijden onder invloed van alcohol.
Surveillerende politiemensen zagen op de Stadionweg een auto slingerend over de weg rijden. Tijdens een blaastest bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren (645 ug/l). De auto en het rijbewijs van de man zijn in beslag genomen. De verdachte moet zich bij de rechter verantwoorden.


* POLITIE ONDERZOEKT BEDREIGING OP BEGRAAFPLAATS

ROTTERDAM - Een begrafenisplechtigheid in de aula van een begraafplaats aan de Slinge is woensdagmiddag om ongeveer één uur verstoord door ongenode gasten. Deze gasten wilden afscheid nemen van de overledene, maar dit werd niet op prijs gesteld door de overige nabestaanden. Een grote ruzie was het gevolg. Toen de politie ter plaatse kwam werd er door aanwezigen verteld dat er vermoedelijk een vuurwapen in het spel was. Daarop is besloten om alle bezoekers te fouilleren. Bij die actie is geen vuurwapen aangetroffen. Nadat iedereen uit de aula was vertrokken heeft de politie nog een onderzoek ingesteld met een speurhond, maar ook dat leverde niets op. De twee ongenode gasten, een 53-jarige Rotterdammer en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden voor bedreiging en overgebracht naar het politiebureau.


* DRIE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

ROTTERDAM-CENTRUM - Drie jongens, twee uit Breda van 19 en 21 jaar oud en een 19-jarige Delftenaar zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden voor vernieling.
Het drietal had in een discotheek aan de Kruiskade kluisjes vernield waarna ze zijn aangehouden. Nader onderzoek is ingesteld.


* 16-JARIGE JONGEN RIJDT IN AUTO
VLAARDINGEN- Een 16-jarige Vlaardingse jongen is woensdagmiddag door surveillerende politieageten rijdend in een auto op het Burgemeester van Lierplein aangehouden.
De jongen had zonder toestemming de auto meegenomen, de reservesleutels gepakt en een rondje met zijn vrienden gereden. De knaap is aangehouden en hij kreeg een proces-verbaal. De auto is in beslag genomen.


* POLITIE ARRESTEERT MAN VOOR HUISELIJK GEWELD

VREEWIJK - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben donderdagnacht een 50-jarige Rotterdammer aangehouden voor huiselijk geweld.
Rond half drie kreeg de politie de melding van een mishandeling in een woning aan de Dreef. Ter plaatse bleek dat een 42-jarige vrouw was geslagen door haar partner en hierbij verwondingen aan haar kaak had opgelopen.
De verdachte is aangehouden.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING VROUW

FEYENOORD-RIDDERSTER / NOORDEREILAND - De politie heeft woensdagochtend rond half twaalf in een school aan de Jan Ligthartstraat een 23-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het mishandelen van zijn 20-jarige vriendin. De vrouw uit Rotterdam werd door haar vriend mishandeld in een woning aan de Leliestraat. Zij liep hierbij letsel op aan haar hoofd. Gewaarschuwde politiemedewerkers stelden onmiddellijk een onderzoek in en hielden de verdachte op school aan. Hij werd
* POLITIE ONDERZOEKT MISLUKTE OVERVAL OP METAALHANDEL

ROTTERDAM - Twee mannen hebben donderdagochtend om ongeveer half zeven een overval gepleegd op een metaalhandel aan de Brielselaan. Eén van de twee kwam het kantoor van het bedrijf binnen met een vuurwapen waar op dat moment de eigenaren, een 69-jarige vrouw en een 72-jarige man (een echtpaar uit Capelle aan den IJssel) aanwezig waren. De twee waren niet echt onder de indruk en werden boos op de overvaller. Dat lieten zij ook duidelijk merken en kennelijk schrok de overvaller daar zo van dat hij vluchtte. Buiten stond een andere man te wachten met een scooter. Daar gingen zij beiden op vandoor. De politie stelt een onderzoek in naar deze twee daders.