Senternovem

18-02-2009 | Plant je eigen Treemagotchi

Op Treemagotchi.nl is een mooi initiatief gestart. De Treemagotchi is een vriendenboom die je virtueel kunt planten op je Hyve, je eigen website, weblog of op de Treemagotchi site zelf. Je plaatst je eigen foto in de stam en nodigt 6 vrienden uit om als blaadjes aan je boom te komen hangen.

treemagotchi De boom kan tot groei en bloei komen door 'm wekelijks te voeden met 1 groene en eerlijke online actie, 12 weken lang. Op de Treemagotchi site zijn de beste en leukste online acties uitgezocht die toe te passen zijn in het dagelijks leven. Iedere actie is uit te voeren in enkele muisklikken en duurt hooguit enkele minuten.

Een paar voorbeelden: aangeven dat je geen papieren telefoongids meer hoeft, downloaden van een koopwijzer, bekijken wat jouw bank met jouw geld doet of het testen van je rijstijl. Als je die acties uitvoert blijft je boom gezond. Voor wie meer wil zijn er de 'bikkelacties' om je boom mee te pimpen. De acties die je een goed gevoel geven kun je natuurlijk vaker doen.

Treemagotchi is een contest. Hoe meer uitgevoerde acties en hoe meer vrienden in je team, des te mooier je boom, des te hoger de score en des te meer kans op groene prijzen. Je ziet de score van jezelf, van je boom en de gemiddelde score van alle bomen samen. Schrijf je nu in en nodig anderen uit! De eerste weekactie start op 18 februari en daarna volgen nog 11 weekacties.

Stel je eens voor, 100 mensen planten een boom en die nodigen 6 vrienden uit en die vrienden nodigen ook weer 6 vrienden uit en ga zo maar door. Dan ben je in minder dan 4 stappen bij de 100.000! En 100.000 acties uitgevoerd op hetzelfde moment zorgen voor een mega impact.

Meedoen? www.treemagotchi.nl