Gemeente Haren

Inspraak voorkeurstracé Lijn 1 Hoofdstation - Zernike

Project RegioTram

19/02/2009

Het voorkeurstracé voor de eerste tramlijn in de stad Groningen, van het Hoofdstation naar Zernike, is bekend gemaakt. U kunt als inwoner van de regio Groningen - Assen hierop reageren. Dat kan van 23 februari tot en met 23 maart 2009. Uw reacties en adviezen helpen de verantwoordelijke bestuurders om een besluit te nemen over het definitieve tracé van Lijn 1 van de RegioTram in Groningen. U kunt schriftelijk en mondeling reageren op het voorkeurstracé.

Wie kan er inspreken?
Alle inwoners van de gemeenten in de Regio Groningen - Assen kunnen inspreken op het voorkeurstracé. Uw reacties kunnen betrekking hebben op de volgende vragen.

* Is de informatie over het voorkeurstracé correct genoeg om er een besluit op te kunnen baseren?

* Is de informatie volledig?

* Wat is uw mening over het voorkeurstracé?

Schriftelijk reageren
U kunt een brief met uw reactie schrijven aan het college van B&W van Groningen. Daarnaast vindt u vanaf 23 februari a.s. op de website http://www.regiotram.nl een inspraakreactie-formulier dat u kunt printen en invullen. Schriftelijke reacties kunnen tot en met 23 maart 2009 gestuurd worden naar het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. Project RegioTram, Oosterstraat 56a, 9711 NX Groningen

Mondeling reageren
U kunt uw zienswijze mondeling toelichten tijdens de openbare inspraakbijeenkomst die op maandag 16 maart 2009 gehouden wordt in De Oosterpoort in Groningen. De inspraakbijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt geleid door een onafhankelijk voorzitter. Indien u tijdens deze bijeenkomst het woord wilt voeren of als toehoorder aanwezig wilt zijn, kunt u dit tot 12 maart 2009 aan Project RegioTram doorgeven. U kunt zich ook tijdens één van de informatiebijeenkomsten opgeven. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken op het projectbureau, telefoonnummer 050 40 23 550.

Informatie
De beschrijving van het voorkeurstracé is een omvangrijk document. Daarom is er een oplegnotitie `Sporen naar de toekomst' en een tracéfolder gemaakt. U kunt deze én andere documenten downloaden van http://www.regiotram.nl of aanvragen bij het Project RegioTram via tel. 050 - 40 23 550 of e-mail info@regiotram.groningen.nl. De stukken liggen ook ter inzage op de gemeentehuizen in de Regio Groningen - Assen, bij het Gemeentelijk Informatie Centrum (Kreupelstraat 1, Groningen) en de Dienst RO/EZ (Gedempte Zuiderdiep 98, Groningen) van de gemeente Groningen en in de bibliotheek van het Provinciehuis (Sint Jansstraat 4, Groningen). Daarnaast is het plan op de websites van de provincie en gemeente Groningen te bekijken en te downloaden.

Informatiebijeenkomsten
Project RegioTram organiseert vijf wijkinformatiebijeenkomsten in de stad Groningen waar nadere informatie over het voorkeurstracé gepresenteerd wordt. Daarnaast worden er drie informatiebijeenkomsten in de regio gehouden. De bijeenkomsten worden aangekondigd in Tramkrant 2 en op http://www.regiotram.nl/. De Tramkrant wordt op 25 februari a.s. huis-aan-huis verspreid in de regio Groningen - Assen.

Wat gebeurt er na de inspraakprocedure?
Zo spoedig mogelijk na afloop van de inspraaktermijn verzamelt het Project RegioTram alle reacties in een inspraaknotitie. Deze notitie wordt na vaststelling door het college van B&W van Groningen toegestuurd aan alle insprekers. Mede op basis van de inspraakreacties nemen de colleges van b&w en GS van Groningen een standpunt in over het tracé voor Lijn 1. Dit standpunt wordt vervolgens gedetailleerd uitgewerkt in een besluit over het definitieve tracé, dat voorgelegd wordt aan de gemeenteraad en provinciale staten.