Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 08 - 2009

Bouw- en sloopaanvragen

INGEKOMEN BOUWAANVRAGEN
o De uitbreiding van de woning (bg) aan de Eik 13; o Het plaatsen van een dakkapel aan de Zessprong 13; o De bouw van een terrasoverkapping aan de Kastanje 8; o Het plaatsen van een dakkapel aan de Dennenhei 24; o De uitbreiding van de woning aan de Rogvelden 1; o De uitbreiding van de woning (bg) en het plaatsen van een dak op de berging aan de Stoelenmatter 2;
o Het plaatsen van 7 mobiele units aan de Dieze z.nr.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Ontwerpbesluiten

ONTHEFFING M.T.V. ARTIKEL 3.23, LID 1 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:
o De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 5052, gelegen aan de Mauritslaan 6; o De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 3163, gelegen aan de Rogvelden 25. De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 3.23, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.
Stukken inzien en/of reageren? Kijk onder het kopje Procedure ontheffing/vrijstelling.

VRIJSTELLING M.T.V. ARTIKEL 19, LID 2 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:
o De uitbreiding/bouw van een bedrijfshal op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie E, nummer 4188, gelegen aan de Sint Antoniusweg 4a (reguliere bouwvergunning 1e fase). De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Stukken inzien en/of reageren? Kijk onder het kopje Procedure ontheffing/vrijstelling.

Procedure ontheffing/vrijstelling
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 18 februari 2009 t/m 31 maart 2009 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte. Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.
Schriftelijke reacties kunt u tot en met 31 maart 2009 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.
Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer (0499) 360 911.

Definitieve besluiten

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN
o De bouw van een rundveestal aan de Mosselaarweg 10; o De bouw van een terrasoverkapping aan de Bosheuvel 35; o Het vergroten van een dakkapel aan de Looierstraat 44.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure bezwaar.

Procedure bezwaar
Tot zes weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden, kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Overige bekendmakingen

ONTHEFFING GELUIDSVOORSCHRIFTEN
Café Lekker Lam heeft een kennisgeving incidentele festiviteiten gedaan voor het houden van een festiviteit in carnavalssferen op 19 en 25 februari 2009. De festiviteit zal plaatsvinden in het café, gelegen aan de Hoofdstraat 39. Op grond van het bepaalde in het Activiteitenbesluit en in de Algemene Plaatselijke Verordening krijgt Café Lekker Lam ontheffing van de geluidsvoorschriften uit genoemd besluit voor de activiteiten waarbij muziek ten gehore wordt gebracht. Dit geldt voor de festiviteiten op donderdag 19 februari 2009 tot 2.00 uur en op woensdag 25 februari 2009 tot 1.00 uur. Voor 20 tot en met 24 februari 2009 geldt voor de carnavalsfestiviteiten een collectieve ontheffing.