91-jarige Toto-speler uit Den Haag wint 50.000 euro

19/02/2009 14:35
r/> De Lotto

Een 91-jarige man uit Den Haag heeft met Toto de extra prijs van 50.000 euro gewonnen. Tussen 15 januari en 1 februari maakten alle Toto-spelers namelijk kans op een extra prijs van 50.000 euro bruto door simpelweg mee te spelen. Het maakte niet uit of de voorspelling goed of fout was. De winnaarstrekking vond afgelopen week plaats en de notaris maakte bekend dat deze Toto-speler uit Den Haag de winnaar is.

Gisteren was de gelukkige winnaar op bezoek bij De Lotto in Rijswijk. De man gaf aan al sinds de oprichting van Toto in 1959 mee te spelen. Tegenwoordig speelt deze moderne 91-jarige winnaar wekelijks via internet mee met Toto-13. Wat hij met het geld gaat doen, weet hij nog niet. "Ik heb kleinkinderen en die zullen ongetwijfeld wat krijgen."

Over Toto

Toto is een product van De Lotto. De opbrengsten van De Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage.

Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.