Politie Zuid-Holland-Zuid

19/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 19-02-2009 o Persberichten district I

VROUW VAN PAARD GEVALLEN
DORDRECHT Op een manege aan de Wieldrechtse Zeedijk is woensdagmiddag 18 februari een vrouw (leeftijd en woonplaats niet bekend) van een paard gevallen. De vrouw had geen valhelm op toen ze viel in de paardenbak. Het gevolg was een hoofdwond en mogelijke een hersenschudding. Ze werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De toedracht van de valpartij is niet bekend.

AANGEHOUDEN NA IN ELKAAR SLAAN VROUW
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 18 februari een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 52-jarige vrouw uit Dordrecht. Het incident vond plaats op 11 februari j.l. in de hal van een flat aan de Heelalstraat. De verdachte stond in de hal met vrienden en had zijn hond een pitbullachtig dier daar los lopen. De vrouw vroeg de jongen de hond aan te lijnen maar deed dat niet. In plaats daarvan jutte hij de hond op. De vrouw vertrok met de fiets maar toen ze later die avond terugkwam was de knul nog steeds in de hal, met de hond. Wederom jutte hij het dier op. Nadat de vrouw daar wat van zij, mishandelde de 23-jarige haar. Hij sloeg haar in elkaar. De vrouw liep diverse kneuzingen en bloedingen in haar gezicht op en moest hiervoor behandeld worden in het ziekenhuis. De politie startte na deze mishandeling direct een onderzoek op wat nu heeft geresulteerd in de aanhouding van de verdachte. Hij is in verzekering gesteld.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN BEROVING
DORDRECHT - Een 26-jarige man uit Dordrecht is op 18 februari tussen 09.10 en 09.30 uur in het Sterrenburgpark van zijn portemonnee beroofd. Ter hoogte van het bruggetje bij de Copernicusweg kwam hij twee jongens tegen. Beiden kwamen plotseling dicht bij hem staan en één van hen bedreigde hem met een voorwerp. Onder bedreiging moest hij zijn portemonnee afstaan, waarna de daders in de richting van de Copernicusweg en Leeuwstraat wegrenden. Als gevolg van de beroving liep het slachtoffer een lichte verwonding op.
Het slachtoffer was aanspreekbaar en alarmeerde omstanders die op hun beurt de politie waarschuwden. Ook een ambulance kwam ter plaatse, maar de verwonding was van dien aard dat de man niet naar het ziekenhuis hoefde. Hij heeft dezelfde dag aangifte gedaan. De recherche is direct een onderzoek gestart.
Het signalement van de daders is als volgt:
Dader 1: lichtgetinte huidskleur, leeftijd tussen 20-22 jaar, kort opgeschoren zwart haar, normaal postuur,1.75 meter lang, grote neus, donkere dikke wenkbrauwen, zwarte jas en een donkerblauwe spijkerbroek.
Dader 2: lichtgetinte huidskleur, kleine neus, leeftijd tussen 18-20 jaar, rond 1.70 meter lang, tenger postuur, zwart haar-bijna kaal, donkerblauwe spijkerbroek en lichte sportschoenen. De politie zoekt getuigen van deze beroving en mensen die anderszins informatie hebben die kan helpen in het onderzoek. Zij worden gevraagd contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en kunnen vragen naar de recherche in Dordrecht. Anoniem bellen kan ook. Bel M op telefoonnummer 0800-7000 (gratis)

POOL PAKT PAKKETJE AF VAN BEZORGER
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 18 februari een 31-jarige Pool aangehouden op de Singel. De man zonder vaste woon of verblijfplaats griste op de Blekersdijk een pakketje uit de handen van een pakketbezorger. Daarna holde hij weg. De pakketbezorger ging erachter aan. Het pakketje gooide de verdachte in een prullenbak, zelf zette hij de sprint door. De pakketbezorger trommelde een collega op en samen zetten ze de achtervolging in. Die eindigde op de Singel waar de Pool werd overmeesterd. De politie werd ingeschakeld en hield de man aan. In het pakketje zat een koffiekop. De verwarde verdachte is in verzekering gesteld.

ACTIE OP DRUGSOVERLAST IN CRABBEHOF
DORDRECHT Politiewijkteam West en de surveillancedienst hebben woensdag 18 februari in gezamenlijkheid een actie gehouden in de omgeving van de Frank van der Goesstraat in de wijk Crabbehof. Dit in verband met drugsoverlast. Er werden twee mannen 30 en 39 jaar uit Dordrecht - aangehouden waarvan gezien werd dat ze op straat drugs kochten. De politie houdt de drugsoverlast in de wijk scherp in de gaten en investeert verder in haar onderzoek naar de mogelijke dealers.

MAN AANGEHOUDEN NA MOGELIJKE BEDREIGING
DORDRECHT - Een 34-jarige man uit Dordrecht is op 18 februari rond 12.30 uur op het Van den Broek-Erf aangehouden. Een paar uur daarvoor zou hij in een auto op de Groenezoom hebben gereden, waar hij een 45-jarige plaatsgenoot tegenkwam, die daar op dat moment wandelde. Deze 45-jarige heeft al langere tijd ruzie met de verdachte. De 45-jarige heeft aan de politie verklaard dat hij tussen 10.45 en 11.10 uur op de Groenezoom liep en daar zijn plaatsgenoot zag rijden. Plotseling hoorde hij een paar knallen die mogelijk uit de richting van de auto van de man kwamen. De man schrok enorm en waarschuwde de politie. Agenten wisten de 45-jarige binnen korte tijd te vinden en aan te houden.
Het is niet duidelijk of de gehoorde knallen mogelijk iets te maken hebben met het gebruik van een wapen. Recherche en Forensische Opsporing zijn direct een onderzoek gestart. Er zijn op de Groenezoom en in de auto van de verdachte geen sporen gevonden die wijzen op het gebruik van een wapen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

De politie zet het onderzoek naar wat er nu werkelijk op 18 februari gebeurd is voort. Wie getuige is van wat is voorgevallen, wordt verzocht te bellen naar de recherche in Dordrecht. Dat kan op 0900-8844 (lokaal tarief).