SDU uitgevers


PERSBERICHT
Den Haag, 10 februari 2009
Cobouw vernieuwt website

"Een goed online platform voor de bouwprofessional ontbrak nog."

Vanaf vandaag is de nieuwe website van het dagblad Cobouw compleet vernieuwd. Cobouw.nl is aangepast aan de wensen van de bezoekers en biedt - gratis toegankelijk - dagelijks nieuws over de bouwsector en alle aanbestedingen in de bouw.

Met een nieuwe look&feel is de site laagdrempelig opgezet, met de nadruk op beeldmateriaal en interactie. Bezoekers kunnen reageren op alle berichtgeving en op berichten van andere bezoekers.

Ook sponsoren kunnen hun eigen nieuws en achtergrondinformatie uploaden. Deze informatie is geoormerkt; voor de bezoekers is altijd duidelijk dat het hier commercieel nieuws betreft. Voor de sponsor is het een unieke manier om contact te krijgen met het Cobouwpubliek.

Op de nieuwe website is een uitgebreide bedrijvengids toegevoegd. Daar vinden bezoekers bedrijfsinformatie over leveranciers in de bouw. Er zijn tevens makkelijke koppelingen naar vakinformatie over bijvoorbeeld richtprijzen, producten en materieel. Uniek is de koppeling naar bouwberichten. Via een abonnement op deze hooggekwalifi ceerde informatie kunnen aannemers, architecten, toeleveranciers en andere spelers in de bouw op acquisitiepad voor lopende en toekomstige bouwprojecten.

Ambitie
Bij doorontwikkeling van de vernieuwde site is co-creation met alle spelers in de bouw een belangrijk uitgangspunt. Samen met de doelgroep wordt vooruitgedacht over tools die de bezoeker helpen bij hun dagelijkse werk. De tijd waarin uitgever en redactie informatie publiceert als zender naar ontvanger, is volgens Cobouw voorbij. Sites fungeren als community managers in het centrum, omringt door redactie, sponsoren, bezoekers en bloggers.

Marcel Henst, hoofdredacteur/uitgever van Cobouw, licht toe: "Een echt goed online platform voor de bouwprofessional ontbrak nog en Cobouw is hét merk bij uitstek om dat gat in de markt te pakken. Cobouw is niet alleen de oudste maar ook de breedste titel in de bouw. We hebben de ambitie om de site als een bouwbreed portaal uit te rollen en applicaties toe te voegen. Dat zijn hulpmiddelen die onze bezoekers helpen bij het dagelijkse werk. Deze release is fase één, een inhaalslag voor Cobouw.nl, waarmee we de basis leggen voor de toekomst op internet."

Meer over Cobouw
Cobouw is een multimediale uitgave van Sdu Uitgevers voor de bouwprofessional. Met het dagblad, een dagelijkse e-mail nieuwsbrief en de website biedt Cobouw het laatste nieuws voor de bouwindustrie, gemaakt door een onafhankelijke redactie. Abonnees van het dagblad hebben toegang tot een uitgebreid online archief.

De site kent sinds de lancering in 1997 een trouw publiek van ca. 30.000 unieke bezoekers per maand, met name directie en hoger management.