Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Ondersteuning bij verhuizing in Zuideramstel

19-februari-2009

Heeft u een benedenwoning of woning met lift binnen stadsdeel Zuideramstel gevonden, geen hulp bij de verhuizing en een inkomen onder de huurtoeslaggrens? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de Regeling Ondersteuning bij Verhuizing van stadsdeel Zuideramstel.

De ervaring leert dat met name ouderen die in een bovenwoning wonen vaak als een berg tegen een verhuizing op zien. Daardoor wordt sociaal isolement een steeds groter risico. Met de regeling ondersteuning verhuizing wil het stadsdeel de drempel verlagen om te verhuizen naar een zelfstandige woning op de begane grond of in een gebouw met een lift zodat mensen ook als ze lichamelijke beperkingen hebben zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Vier criteria
Huishoudens die in aanmerking wil komen voor de regeling moet aan de volgende vier criteria voldoen:

- binnen Zuideramstel verhuizen van een zelfstandige bovenwoning zonder lift naar een begane grond-woning of woning met lift die geschikt is voor mensen met een beperking. De nieuwe woning moet al toegewezen zijn.

- een inkomen ontvangen dat lager is dan het maximum inkomen uit de Wet op de Huurtoeslag.

- uit 1 of hooguit 2 personen bestaan waarvan tenminste één persoon 65 jaar of ouder is of een medische of sociale indicatie of verklaring heeft.

- minder zelfredzaam zijn en geen sociaal netwerk hebben dat voor de verhuizing ingezet kan worden.

Vangnet
Indien u recht heeft op andere tegemoetkomingen in de verhuiskosten wordt daar eerst gebruik van gemaakt. De bijdrage van het stadsdeel is bedoeld als vangnet.

Meer informatie?
Mensen die gebruik willen maken van de regeling kunnen contact opnemen met het Loket Zorg en Samenleven.