FloraHolland


FPC snij-orchidee

FLORAHOLLAND (19 feburari 2009) - Dinsdag 17 februari kwam de FPC snij-Orchidee in FloraHolland Bleiswijk bijeen. Tijdens deze vergadering schoven drie nieuwe leden (Peter van Tilburg, Ronald v.d. Meer en Alain Poot) bij deze vergadering aan. Hiermee is de FPC weer compleet en zijn alle vestigingen goed vertegenwoordigd.

Gesproken is over het veilen op FloraHolland Naaldwijk dit voorjaar. Op korte termijn vind een besluitvorming plaats ten aanzien van een maatregel om in het voorjaar zoveel mogelijk overlap te houden in de veiltijden van FloraHolland Naaldwijk en Aalsmeer.

Een ander belangrijk agendapunt was de huidige marktsituatie van Cymbidium. Productmanager Lianca Ruiter gaf een presentatie over het marktbeeld op basis van onder andere een aantal gesprekken met grote Cymbidium exporteurs. Om de marktkennis nog verder uit te breiden wil de FPC dit jaar een marktbezoek gaan brengen aan Italië. Ter sprake kwam ook het eventueel maken van een poster of een productcatalogus. Om de Cymbidiumaanvoer goed te kunnen promoten, is het volgens inkopers en FPC-leden zeer belangrijk om per cultivar de beschikbaarheid in weken te vermelden. Door een dergelijke productcatalogus kan er in de keten makkelijker gecommuniceerd worden over de beschikbare cultivars. Het tonen van cultivars past in de lijn dat Cymbidium langzamerhand steeds meer p artikelcode wordt verkocht. Van oorsprong wordt Cymbidium vooral als mengdoos verkocht. Tot slot is ingegaan op de mogelijkheden voor snij-Orchidee op FloraHolland Bleiswijk. De eerstvolgende vergadering vindt plaats op donderdag 25 juni.