Gemeente Noordwijkerhout

19/2/2009 - Supermarkt De Zilk officieel geopend Openingshandeling Spar De Zilk De nieuwe supermarkt in De Zilk is officieel geopend. Wethouder Alfons Morssink liep samen met Marcel Dekkers, cliënt van Het Raamwerk, dwars door de deur van de supermarkt om deze te openen. Ronald Roks, eveneens cliënt van Het Raamwerk, had deze symbolische deur op dun papier geschilderd, zodat de beide heren niet daadwerkelijk de deuren hoefden te forceren.

De openingsact vond plaats onder het toeziend oog van genodigden van de betrokken partijen: Het Raamwerk, Symbolische deur van Ronald Roks Spar, St. Antonius van Padua en de gemeente Noordwijkerhout. Jos de Winter, bedrijfsleider van de Spar in De Zilk gaf aan zeer verguld te zijn met 'zijn' nieuwe winkel aan het Breeland. Deze voor De Zilk bijzondere avond werd muzikaal luister bijgezet door Drumfanfare Altesa en het Zilker Shantykoor.

Donderdag 19 februari 2009 opende de nieuwe Spar haar deuren voor het eerst voor de inwoners van De Zilk. Zij kunnen de komende vijf jaar voor hun dagelijkse boodschappen terecht in deze nieuwe Cliënten Het Raamwerk supermarkt aan het Breeland. Gedurende de eerste week na de opening kunnen de klanten rekenen op aantrekkelijke acties van de Spar. Op zaterdag 21 februari zijn alle kinderen uit De Zilk tussen 09.30 en 12.30 uur welkom om zich te laten schminken voor de carnavalsoptocht in Noordwijkerhout.

Stichting Het Raamwerk is de eigenaar van de nieuwe supermarkt en Jos de Winter blijft de bedrijfsleider. Het Raamwerk is een organisatie in Noordwijkerhout waar mensen met een verstandelijke en/of Shantykoor De Zilk lichamelijke beperking ondersteuning en begeleiding ontvangen op het gebied van wonen, dagbesteding en (para)medische zorg. Onder begeleiding van een vaste medewerker van Het Raamwerk zal een tiental cliënten in de winkel gaan werken. Zij zullen in ploegendiensten diverse werkzaamheden in de winkel verrichten.