Ecofys

PERSBERICHT 19 FEBRUARI 2009

Zonneboiler zorgt voor duurzame volgende generatie onderwijs - Ecofys en Hogeschool Utrecht bekrachtigen samenwerking Op 12 februari 2009 is door Ecofys een Solior FL150 zonneboiler geschonken aan Hogeschool Utrecht (HU), ter versterking van het praktijk- en projectonderwijs binnen een aantal engineeringopleidingen van de faculteit Natuur & Techniek. Met de plaatsing op Oudenoord 700 wordt de al lopende en succesvolle samenwerking tussen Ecofys en de HU nogmaals bekrachtigd.

In het gebouw op de Oudenoord is een praktijkruimte voor onderwijs, onderzoek en testmogelijkheden op het gebied van installatie- en energietechniek ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven. Naast het gebruik in praktijklessen bieden de opstellingen uitdagende projecten voor studenten om hier aan technische en energetische verbeteringen te `engineeren'. De Solior FL150 zonneboiler wordt onderdeel van dit lab door koppeling aan diverse andere opstellingen. Denk hierbij aan cv-ketels, luchtbehandelingsystemen en koelmachines. Hierdoor kan de HU op praktische wijze natuurkundige principes inzichtelijk maken en leren studenten te werken aan concrete beroepsvraagstukken. Zo wordt er gewerkt aan kennisontwikkeling van duurzame en innovatieve toepassingen van energie- en installatietechnologie.

Door de studenten al vroeg kennis te laten maken met de praktijk worden ze uitgedaagd en gemotiveerd en wordt theorie realiteit. Het bedrijfsleven houdt zo ook contact met de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Ir. Iwan van Bochove, één van de uitvinders van de Solior FL150 van Ecofys,: "De Solior FL150 is een uitstekend product om ervaring op te doen met de integratie van duurzame energie in de gebouwde omgeving".