Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


---

Advies bestuurlijk toezicht: centraal óf decentraal

19 februari 2009
Taken op het gebied van bestuurlijk toezicht en handhaving in de openbare ruimte, bouwen en milieu zijn helder te verdelen tussen de centrale stad en de stadsdelen. Ook bij toezichtstaken die nu door beide worden uitgevoerd kan een heldere keuze worden gemaakt.

Duidelijkheid

Er bestaat dan geen grijs gebied waar onduidelijk is wie wat doet. Dit is de belangrijkste conclusie uit het rapport van het 'kernteam organisatie bestuurlijk toezicht', bestaand uit de directeur openbare veiligheid, de directeur stedelijke bestuursadvisering, en de stadsdeelsecretarissen van Noord en De Baarsjes.

Handhavingstaken

Alle 210 handhavingstaken binnen de gemeente Amsterdam zijn tegen het licht gehouden. Voor de 23 taken die problematisch zijn - bijvoorbeeld door onduidelijkheid over of handhaving centraal of decentraal geregeld is - zijn concrete oplossingen bedacht.

Verdere uitwerking

Na het college van B&W heeft ook het Dagelijks Bestuur van De Baarsjes ingestemd met het rapport. Het kernteam krijgt na instemming van alle stadsdelen opdracht de conclusies uit het rapport verder uit te werken in werkprocessen en een organisatiebesluit.

---