Gemeente Mook & Middelaar


Welzijnswerk Synthese voortaan ook in Mook en Middelaar

Het gemeentebestuur van Mook en Middelaar heeft welzijnsinstelling Synthese subsidie verstrekt voor de uitvoering van het maatschappelijk werk en welzijnswerk voor ouderen in de gemeente Mook en Middelaar. Ook de Maaltijdservice en de activiteit Seniorensport worden voortaan door Synthese verzorgd. De subsidieovereenkomst geldt vooralsnog voor de jaren 2009 en 2010.

Het welzijnswerk werd tot 1 januari 2009 uitgevoerd door Zorgcentra Pantein. Zorgcentra Pantein en Synthese kwamen al in 2008 met elkaar overeen om nauwer te gaan samenwerken op het gebied van ouderenwerk en om zo mogelijk het maatschappelijk werk en welzijnswerk voor ouderen aan Synthese over te dragen. Met die uitgesproken intentie was het gemeentebestuur het eens en heeft met genoemde subsidieovereenkomst de overdracht mogelijk gemaakt.

Met de overdracht van het werk zijn ook twee medewerkers van Zorgcentra Pantein overgestapt naar Synthese. Zij zullen samen met andere medewerkers van Synthese de dienstverlening aan de inwoners van Mook en Middelaar uitvoeren. De medewerkers doen dat vanuit de vertrouwde locatie Maasstaete 114, 6585 LE Mook. Tot 1 april 2009 zijn ze telefonisch bereikbaar onder nummer 0485-512904; daarna 024-8901492.