Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na verkeersagressie

Marleen, 19-02-2009 o Woensdagmidden werden politieagenten naar De Ruyterstraat gestuurd. Daar zou een aanrijding hebben plaatsgevonden. Ter plaatse werd duidelijk dat er tevens sprake was van verkeersagressie.

De agenten spraken met een 24-jarige automobilist uit Nijmegen. Hij verklaarde dat hij op de kruising De Ruyterstraat met de Leemstraat linksaf de Leemtstraat wilde inslaan. Op de rechterhelft van de Leemtstraat stond een auto stil. De 24-jarige wilde links passeren toen een andere auto hem tegemoet kwam. De man nam hierop een ruimere bocht en kwam recht voor de stilstaande auto te staan. Op het moment dat de Nijmegenaar weer verder wilde rijden, stapte de man uit de stilstaande auto, liep richting de bijrijderzijde en trok vervolgens aan het portier. De 19-jarige bijrijdster wist de deur op slot te doen. De man liep vervolgens naar de bestuurderszijde, trok het portier openen en begon vervolgens op de 24-jarige in te slaan. Ook zou de man hem meerdere malen geschopt hebben. Hierbij zou hij ook de bijrijdster geraakt hebben. De 19-jarige is vervolgens uit de auto gestapt in de richting van de man. Op dat moment liet de 24-jarige de auto achteruit rollen om weg te komen van de man. Het geopende portier kwam vervolgens tegen de 19-jarige aan, waardoor ze op de grond viel. De man liep weg in de richting van zijn auto en ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor.

Aanhouding

De 19-jarige liep diverse kneuzingen op. Zij werd overgebracht naar het UMC St. Radboud voor behandeling. Politieagenten gingen op zoek naar de verdachte. Op het Keizer Karelplein zagen zij de man rijden. De 26-jarige Nijmegenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 19-jarige en 24-jarige deden aangifte. De 26-jarige heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau. Proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

(10)

Laatst gewijzigd 19-02-2009 17:24 | © Regio Gelderland-Zuid |