PvdA Rotterdam


Het gaat goed op Katendrecht

Do 19 Feb 2009 - Redactie

De Kaap is er weer één met goede hoop, kopt vandaag het Rotterdams Dagblad. En dat is goed nieuws.
Toen het begin vorig jaar op Katendrecht echt uit de hand liep, zat PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst er direct bovenop. Mede op zijn initiatief is er toen door de burgemeester een avondklok ingesteld: de grootste raddraaiers moesten s avonds na 2100 uur binnen zijn. Zo niet, dan worden ze door de politie opgepikt en thuis afgeleverd.

Maar niet alleen een avondklok, meer cameratoezicht en meer politie kwam er. Er werden ook gezinscoaches op de probleemgezinnen afgestuurd.
Alle maatregelen samen zetten Katendrecht weer op het goede spoor. De bewoners hebben hun stukkie Rotterdam daadwerkelijk zien verbeteren en dat is goed nieuws.

PvdA-voorman Van Heemst is blij dat het met de Kaap weer de goede kant op gaat. Van Heemst: "Het is goed dat het door allerlei maatregelen, onder andere door de avondklok en de inzet van gezinscoaches, weer goed toeven is op de Kaap. Zaak is nu om dat zo te houden. En dat gaat zeker lukken, en anders trek ik gelijk weer aan de bel, want crimineel en overlastgevend gedrag wordt door ons niet getolereerd."