Gemeente Ede

nummer 18 / Ede, 19 februari 2009

Elakil Benmessaoud nieuwe voorzitter Adviesraad Participatie en Integratie

De heer Elakil Benmessaoud volgt de heer O. Ramadan op als voorzitter van de adviesraad voor Participatie en Integratie. De heer Ramadan heeft de adviesraad door haar oprichtingsperiode heengeloodst en treedt nu, zoals afgesproken, terug.

Elakil Benmessaoud is een Nederlander van Marokkaanse afkomst. Hij is in 1972 in Marokko geboren en werkt sinds 1999 bij de Koninklijke Landmacht. Hij typeert zichzelf als een ambitieuze en betrokken bruggenbouwer die al vanaf zijn 15de jaar maatschappelijk actief is. Hij fungeerde op maatschappelijke vlak als adviseur binnen de gemeenschap. Hij heeft veel met de jongeren gewerkt. Tevens zit hij in het bestuur van een basisschool.

De adviesraad krijgt ook een vice voorzitter in de persoon van mevrouw Ria Maliepaard-Janssen (1954). De geboren en getogen Edese heeft bestuurlijke ervaring opgedaan bij onder meer de oprichting van een peuterspeelzaal en een wijkvereniging en in de Edese sportwereld. Ria Maliepaard is communicatieadviseur en als vrijwilliger al enkele jaren actief als medewerker Voorlichting en PR van de afdeling Ede van Stichting VluchtelingenWerk Middden-Gelderland.


---