Volker Wessels Stevin NV
19 februari 2009

Een samenwerkingsovereenkomst is ondertekend tusen het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (gemeente Rotterdam), Volker Wessels Vastgoed, Synchroon en Korteweg TBI Bouw bv met als doel de realisatie van het project House of Design aan de Rotterdamse Rijnhaven.

Uniek daarbij is de afspraak om alle fasen van het ontwikkelingstraject voor het project House of Design gezamenlijk op te pakken. Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en de ontwikkelcombinatie Volker Wessels Vastgoed & Synchroon/Korteweg TBI Bouw bv bundelen hiervoor hun expertise en ervaring, opgedaan in soortgelijke Rotterdamse projecten als de ontwikkeling van de Kop van Zuid en het schiereiland Katendrecht. Het project start binnenkort met een studie naar de logistieke en stedenbouwkundige randvoorwaarden en de invulling van het programma voor inrichting.

Dutch Design
Het vastgoed- en gebiedsontwikkelingsproject House of Design wordt ontwikkeld aan de Rotterdamse Rijnhaven. Het omvat de realisatie van onder meer woon-, kantoor en commerciële ruimte (ca. 85.000 m2) en een nieuwe parkeergarage (ca. 1200 parkeerplaatsen). Het House of Design staat in het thema van 'Dutch Design' en biedt straks winkels, horeca, woningen, kantoorruimte en publieke voorzieningen met als thema 'Design, Lifestyle & Living'.

Het Duitse bedrijf Stilwerk zal een belangrijke rol vervullen in de inrichting van ca. 15.000 m2 commerciële ruimte binnen het House of Design. In Duitsland is Stilwerk een toonaangevende formule op het gebied van design en lifestyle in het hogere marktsegment. Het bedrijf is onderdeel van de Garbe Group.

Stadsontwikkeling
Met de ontwikkeling van House of Design zet Rotterdam een belangrijke stap richting de transformatie van de Rotterdamse Rijnhaven tot een centrumstedelijk gebied. Ook ontstaat er verbinding met het European China Centre en Katendrecht.