Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Burgemeester ontvangt eerste exemplaar `Barendrechts Dagblad'

BARENDRECHT (woensdag 18 februari 2009) ­ Op donderdag 19 februari ontvangt burgemeester Van Belzen het eerste exemplaar van het `Barendrechts Dagblad'. Het `Barendrechts Dagblad' is een eenmalige uitgave van de groepen 7 en 8 van de Rehobôthschool te Barendrecht.

In totaal hebben 90 kinderen uit de groepen 7 en 8 aan deze fictieve krant gewerkt. Verdeeld over een aantal redacties zijn circa 40 pagina's gevuld. Iedere redactie heeft een bepaald onderwerp voor zijn rekening genomen. Zo zijn er onder andere pagina's gewijd aan kerken, kinderen en boeken. De leerlingen hebben hiervoor diverse mensen geïnterviewd, zoals een dominee, de burgemeester en meerdere burgers.

Goed doel
Drukkerij Van Driel heeft circa 750 stuks gedrukt. 650 daarvan zijn reeds verkocht. De resterende kranten worden voor 1,- verkocht op de Rehobôthschool. Op donderdagmiddag start de verkoop en de opbrengst

gaat naar Woord en Daad. Woord en Daad is een organisatie die vanuit een christelijk perspectief armoede bestrijdt in Afrika, Azië en Midden-Amerika.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht