Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 19 februari 2009

Autonomie belangrijk voor NRC Media

In een gezamenlijke vergadering van de medewerkers van NRC Media, bijeengeroepen door de redactieraad en de ondernemingsraad hebben de medewerkers de directie verzocht om scenario's te onderzoeken die aanleiding kunnen geven tot een toekomst voor NRC Media buiten het PCM concern. Als het kan vóór, maar als het moet na de voorgenomen aandelentransactie tussen PCM en De Persgroep.

De vergadering was bijeengeroepen naar aanleiding van het bezoek dat Christian van Thillo (CEO De Persgroep) en Bert Groenewegen (Bestuursvoorzitter PCM) gisteren brachten aan redactie- en ondernemingsraad. In deze bijeenkomst gaven Van Thillo en Groenewegen aan dat de weeffout binnen het PCM concern - twee concurrerende kwaliteitskranten binnen een bedrijf - na de overname door De Persgroep moet worden hersteld.

De directie heeft kennis genomen van het verzoek en zal zich er binnen de haar gegeven bevoegdheden en verantwoordelijkheden rekenschap van geven. Het is bekend dat de directie van NRC Media de toegenomen autonomie van de werkmaatschappij ziet als groot goed dat in ieder toekomstscenario gewaarborgd moet worden.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht