Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 22 januari 2009

Musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest componeren met jongeren

NedPhO GO! en het Concertgebouw organiseren dit voorjaar gezamenlijk het project Componeren met jongeren: een serie workshops door een workshopleider en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO). In deze workshop worden leerlingen uit het voortgezet onderwijs begeleid bij het maken van een eigen groepscompositie.

Voor dit project geldt als uitgangspunt: "leren door zelf doen". Dat betekent dat jongeren onder begeleiding composities maken, of anders gezegd "experimenteren met muzikale bouwstenen". Als basis wordt een concertprogramma van het NedPhO gebruikt dat de leerlingen na de workshop ook daadwerkelijk zullen bijwonen. De gedachte hierbij is, dat zelf experimenteren met klinkend materiaal inzicht geeft in composities van professionele componisten. Dat leidt tot een positieve luisterhouding: zelf componeren opent de oren.

De workshops 'Componeren met jongeren' vinden plaats op 19 en 26 januari, 30 maart, 18 en 19 mei 2009 van 14.00 tot 18.00 Concertgebouw, voorafgaand aan de concerten van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest.

Op maandag 26 januari en maandag 30 maart om 19.40 uur zijn de composities te beluisteren in de Spiegelzaal van het Concertgebouw. Daarbij is het concertpubliek van harte welkom.

*******