Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam Oud-Zuid is duurste stadswijk van Nederland

Pararius.nl brengt huurprijzen van duurste wijken van steden in beeld

Amsterdam, 19 februari 2009 ­ Uit de gegevens van huurwoningenwebsite Pararius.nl blijkt dat Oud-Zuid in Amsterdam, Willemspark in Rotterdam en het Scheepvaartkwartier in Den Haag de duurste wijken zijn. De huurprijzen van deze wijken liggen tussen ¤ 19,08 en ¤ 21,19. Pararius.nl onderzocht de verschillen in de wijken van Amsterdam, Utrecht, Den Haag, en Rotterdam. In het Amsterdamse Oud-Zuid wordt het meest betaald voor een huurwoning. Daarna volgt het centrum van Amsterdam. De verschillen in prijs zijn met name opvallend als soortgelijke wijken worden vergeleken. Zo liggen de huurprijzen van stadscentra nogal uiteen. Een huurder van een huis van 100 m2 in het centrum van Amsterdam is gemiddeld ¤ 500,00 per maand meer kwijt dan voor eenzelfde huurwoning in het centrum van Utrecht.

"De verwachting is dat de huurprijzen in de vrije sector in 2009 zullen dalen," zo zegt Jasper de Groot, algemeen directeur van Pararius.nl. Volgens De Groot is het aantal particulieren dat een woning te huur aanbiedt gestegen. "Dit is te wijten aan de tegenvallende resultaten van de woningverkoop. Hierdoor nam in de afgelopen maanden het huuraanbod op Pararius.nl toe met ruim 30% naar meer dan 7.500 huurwoningen. Daarnaast zullen er meer mensen kiezen voor de flexibiliteit van een huurwoning. Ook dit was duidelijk te zien op onze site; de bezoekersaantallen stegen van 225.000 naar
300.000 per maand. De verhuurmarkt groeit dus in aangeboden woningen én in zoekers," aldus De Groot.

De huurprijzen in Amsterdam liggen gemiddeld zo'n 25% hoger dan in de andere grote steden. In de duurste wijken van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt er ongeveer ¤ 20,00 per m2 per maand betaald. Utrecht volgt wel op afstand met gemiddeld ¤ 16,05 voor een woning in het centrum.

Over Pararius.nl
Pararius.nl (www.pararius.nl) is een onafhankelijke website die zich volledig richt op de online marketing van huurwoningen. Via het platform kunnen uitsluitend professionele verhuurmakelaars hun huuraanbod presenteren. In omvang van direct geplaatst (ongespiderd) huuraanbod is Pararius.nl marktleider in Nederland. De kwaliteit van het gepresenteerde huuraanbod staat centraal. Maandelijks verwelkomt de website 300.000 bezoekers. Deze bezoekers hebben gratis en onbeperkt toegang tot het aanbod van ruim 7.500 huurwoningen. Pararius.nl is zestalig waardoor de website ook makkelijk toegankelijk is voor niet-Nederlandstalige bezoekers.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht