Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

LIJST SMOLDERS TILBURG

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde 19 februari 2009

Voldoet het peperdure Adje-theater niet aan de geluidsnormen?

Vandaag wordt er waarschijnlijk weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de Adje-Soap. Onderstaande was vandaag weer te lezen in het Brabants Dagblad.

TILBURG - Het Tilburgse stadsbestuur onderhandelt met Rinus Martens over de aankoop van enkele panden aan de Veemarktstraat die grenzen aan het Midi Theater. Namens Martens heeft advocaat mr. Pieter van Dun eerder een bezwaarprocedure ingesteld tegen de bouwvergunning voor het omstreden Midi Theater.

"Akoestische metingen in de panden van mijn cliënt hebben uitgewezen dat als het Midi Theater geëxploiteerd gaat worden, geluidsnormen worden overschreden", zegt Van Dun namens zijn cliënt. De oud-horecaondernemer onthoudt zich van elk commentaar.

Martens bezit vier panden in de Veemarktstraat, waarvan hij er zelf een bewoont.

Om aan de geluidsnormen te voldoen, zijn extra investeringen nodig. Daarvan is niet duidelijk of die binnen de kostenoverschrijding van 1,9 miljoen euro vallen waarvoor wethouder Hugo Backx afgelopen maandag zijn verantwoordelijkheid niet wilde nemen.

Om het probleem op te lossen, overweegt het college nu om tot aankoop van Martens' panden over te gaan. Volgens een gemeentewoordvoerder past zo'n transactie binnen de totale herontwikkeling van het Veemarktkwartier.

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande vragen :


1) Mag het Adje-theater niet geëxploiteerd gaan worden totdat u de panden heeft aangekocht?
2) U heeft nu bijna 10 miljoen euro uitgegeven aan dit Adje-theater, waarom kunt u dan vervolgens niet aan de geluidsnormen voldoen zoals elke ondernemer dat moet?
3) Door te stellen dat u het probleem gaat oplossen door te overwegen tot aankoop van de panden over te gaan, op een tijdstip waar uzelf de regie niet meer in handen heeft, stellen wij u de vraag waarom bent u niet eerder in onderhandeling gegaan met de eigenaar van de panden?
4) Bent u zich er nu van bewust dat u een zeer ongezonde, ongewenste en bizarre onderhandelingspositie heeft om deze panden aan te kopen?
5) Beseft u onderhand dat u met het Adje-theater een zeer onverantwoordelijke weg bent ingeslagen en u nu eigenlijk gegijzeld wordt door uw eigen onkunde, zelfoverschatting en hoogmoedswaanzin?
6) Wanneer beseft u als B&W onderhand eens dat deze ongezonde en dwaze Culturele ambities een financiële ramp worden voor onze stad.

Hans Smolders, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos, Harrie de Swart

---- --