Gemeente Tilburg

Eerste stappen verhuizing Fontys naar Spoorzone

Fontys Hogescholen en gemeente sluiten intentieovereenkomst

Er komt een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheid om alle in Tilburg gevestigde faculteiten van Fontys Hogescholen in de Spoorzone te vestigen. Dit, met uitzondering van de Hogeschool voor de Kunsten, die aan de Schouwburgring gevestigd is. Daartoe tekenen Fontys (in de persoon van de heer Wintels en de heer Houben) en de gemeente (in de persoon van de burgemeester Vreeman) op vrijdag 20 februari om 11.00 uur een intentieovereenkomst.
"Fontys sprak eerder uit grote interesse in een vestiging in de Spoorzone te hebben. Met deze intentieovereenkomst zetten wij elementaire stappen voorwaarts, richting verwezenlijking, " aldus Marieke Moorman (wethouder Spoorzone en Onderwijs). Deze intentieovereenkomst is een rechtstreeks uitvloeisel van het raadsbesluit - over de ambities voor de Spoorzone - dat op 2 februari is genomen. De faculteiten die mogelijk verhuizen, zijn de Prof. Gimbrèrelaan, de St. Josephstraat, de campus Stappegoor en de bestuursacademie Meerkoldreef. Clustering in de Spoorzone staat voor ruim 10.000 studenten en 1000 medewerkers in het gebied.
Zowel de gemeente als Fontys onderschrijven het belang van een concentratie van opleidingen in het kerngebied Spoorzone. In overleg met Fontys is daarom een intentieovereenkomst opgesteld over de aanpak van het haalbaarheidsonderzoek. Zo wordt er een businesscase opgesteld die onder meer moet uitwijzen in hoeverre het voor Fontys mogelijk is om budgettair neutraal te verhuizen naar de Spoorzone of dat er bijdragen van derden nodig zijn om deze gezamenlijke ambitie te verwezenlijken. De ondertekening van de intentieovereenkomst vindt plaats op 20 februari om 11.00 uur in de B&W kamer op de 2e etage van Stadskantoor 1. Leden van de pers zijn van harte uitgenodigd om bij de ondertekening aanwezig te zijn. Het in dit persbericht genoemde besluit heeft het college deze week genomen en wordt ter informatie naar de raad gestuurd

Voor meer informatie
Marlies van Brunschot, Bestuurswoordvoering, telefoon 013-5429705/06-20417733.