Donderdag 13 februari 2009

Deze week in FEM (week 8, vanaf vrijdag 20 februari in de kiosk)

Meer informatie: 020 515 9821

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Poetin neemt gas terug
De economische crisis heeft ook positieve kanten. Neem Rusland. Dat ziet eindelijk in dat zijn bikkelharde opstelling tegen buitenlandse oliebedrijven het land meer kwaad dan goed heeft gedaan. Dat is goed nieuws voor Shell, dat aast op lucratieve contracten in het land.

ABN Amro gaat strijd aan met detacheerders
Banken zijn het beu om detacheerders bakken met geld te moeten betalen voor tijdelijke krachten. Dus beginnen ze zelf met het rekruteren van flexibel personeel. ABN Amro introduceerde onder de naam Associates een pool van financile zzp'ers om aan de eigen vraag te kunnen voldoen.

Bols gaat volop in de aanval
Huub van Doorne redde Bols uit Franse handen. Ondanks de crisis ziet de DAF-telg volop kansen voor zijn authentieke merken. Met zijn Hollandse jenevers wil hij nu de hippe cocktailbars heroveren op de Britse gin. Met een verse cocktail voor zijn neus: 'Niemand kan zeggen dat dit niet lekker is.'

Traag CPB kost Nederland kostbare tijd
Eindelijk kwam het Centraal Planbureau (CPB) met nieuwe voorspellingen over de omvang van de krimp van de Nederlandse economie. Door het trage handelen van het planbureau heeft Nederland veel kostbare tijd verloren.

Verder in dit nummer:

â- Hypotheekmarkt wacht op grote schoonmaak
â- De Europese opmars van de HEMA
â- Matthijs Bierman (Triodos): 'Kapitalisme is geen vies woord' â- De SUV wordt groen!
â- Peter Bakker verliest geen klanten, maar wel veel vracht

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718, Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)