( BW)(NY-FRESHFIELDS-BRUCKHAUS) Verklaring als reactie op de overeenkomst tussen de Amerikaanse overheid en UBS

Business Editors

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Feb 19, 2009-- Aaron R. Marcu van Freshfields Bruckhaus Deringer US LLP, juridisch adviseur van Raoul Weil, legde de volgende verklaring af als reactie op de overeenkomst tussen de Amerikaanse overheid en UBS die vandaag is bekendgemaakt

“Het is uiterst teleurstellend dat de aanklacht van Raoul Weil niet werd afgewezen als onderdeel van de overeenkomst met de Amerikaanse overheid. Dhr. Weil is een onschuldige slachtoffer van een politiek meningsverschil van de Verenigde Staten en Zwitserland over het Zwitserse bankgeheim. Dhr. Weil is een bijzonder gerespecteerde bankier in Zwitserland die zich aan geen enkele laakbare handeling schuldig heeft gemaakt. Integendeel, na een uitgebreid onderzoek heeft Zwitserse Financial Market Supervisory Authority ("FINMA") uitdrukkelijk in een rapport dat vandaag is vrijgegeven gesteld dat er geen bewijs was dat dhr. Weil zich bewust was van of deel had aan enig samenzwering om de Amerikaanse wet te overtreden. FINMA kwam tot de conclusie dat dhr. Weil UBS Wealth Management leidde om " nul tolerantie" voor niet nakoming te hebben. Dhr. Weil gelastte consequent dat alle aspecten van Wealth Management - met inbegrip van het Amerikaanse grensoverschrijdende bedrijf dat minder dan één procent van de activa van Wealth Management vertegenwoordigde - alle van toepassing zijnde Zwitserse, Amerikaanse en andere wetten moesten naleven. We blijven de verwachting koesteren dat dhr. Weil volledig van blaam wordt gezuiverd.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

VS:
Michael Gross, +1-646-805-2003
of
Zwitserland:
Thomas Werder, +41 (0) 79 263 58 11