Opsporingsbericht : oplichting in de streek Dinant

19/02/2009 13:49

Federale Politie - Police Federale

Op verzoek van de procureur des konings te Dinant vraagt de politie ons volgend opsporingsbericht te verspreiden:

Sinds enkele is een bende oplichters, waarschijnlijk uit Frankrijk afkomstig actief in Wallonië. Hun slachtoffers zijn meestal bejaarde personen.

Een van de feiten dateert van begin november en had plaats in Dinant.

Het slachtoffer reed achter een recente Mercedes, die op een bepaald ogenblik vertraagde en aanstalten maakt om te stoppen. Op het moment dat het slachtoffer er langs rijdt, hoort hij een klap tegen zijn carrosserie. Hij rijdt verder, om even later te merken dat de Mercedes hem volgt en met lichtsignalen aanmaant om te stoppen.

Als beiden stoppen maakt de bestuurder van de Mercedes het slachtoffer attent op een beschadigde spiegel. Op de wagen van het slachtoffer zijn er sporen die van de aanrijding afkomstig kunnen zijn.

Wanneer het slachtoffer zij verzekeringspapieren boven haalt, brengt de dader er ongemerkt een stempel op aan met de vermelding dat er een franchise van 937 euro voorzien is bij schade. Hij stelt daarom voor om de zaak in contanten te regelen.

Het slachtoffer aanvaardt en gaat aan een geldautomaat een afhaling doen.

De dader reed in een recente Mercedes CL Coupé met een franse nummerplaat eindigend op « 48 ».

Er bestaat een robotfoto. Het gaat om een slanke blanke man van tussen de 25 en 35 jaar. Hij is ongeveer 1m75 lang en draagt een fijn ringbaardje

Een tweede man bleef de hele tijd in de wagen zitten.

Ongeveer een uur na de feiten proberen ze een tweede maal hun slag te slaan, nu in Anseremme.

Herkent u deze man, had u al contact met hen of bent u het slachtoffer van dergelijke oplichterpraktijken, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 91.119

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit bericht staat ook online op de politiewebsite in de rubriek "getuigen gezocht"

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel