Kalmoes komt uit de kast

19/02/2009 13:41

Noordwest 12 B.V.

Groningen, 19 februari 2009

Van Groninger huize, met Hollandse allure

KALMOES KOMT UIT DE KAST

De lekkerste Beerenburg van Nederland heet voortaan Hooghoudt Kalmoes Beerenburg. Met de toevoeging van de familienaam benadrukt de Groninger distilleerderij de herkomst van de bijzondere kruidenbitter. Deze stap is onderdeel van een brede herpositionering die Hooghoudt ter gelegenheid van haar 120-jarig bestaan met succes realiseert. De naam is nieuw, de fles en het etiket zijn nieuw, de nieuwe slogan luidt: 'Wat Holland Hooghoudt'. Maar de hogelijk gewaardeerde, vertrouwde 'Kalmoes-smaak' blijft ongewijzigd de belangrijkste succesfactor.

Kalmoes Beerenburg kent een groeiende kring van trouwe genieters. Binnen deze kring is maar ten dele bekend dat Kalmoes uit Groningen komt, 'van die sympathieke distilleerderij die vooral bekend is om zijn eerlijke Dubbele Graanjenevers'. Gezien de hoge waarde die de echte liefhebber aan de merknaam Hooghoudt toekennen (ambacht, eerlijke ingrediënten, zuivere smaak), maakt Hooghoudt voortaan zichtbaar dat de vertrouwde Kalmoes Beerenburg van hetzelfde kwaliteitshuis komt. Met de nieuwe vormgegeven fles en een vernieuwd, informatief etiket is het beeld compleet.

Nieuwe uitstraling, vertrouwde smaak

De fans zijn goed op de vernieuwde huisstijl voorbereid. Via een 'halshanger' aan de vertrouwde fles hebben zij kennisgemaakt met het nieuwe etiket, waarvan de oer-Hollandse sfeer de nieuwe slogan, 'Wat Holland Hooghoudt', perfect ondersteunt. Op de halshanger stond een websiteverwijzing om mee te dingen naar een VIP-pakket. Dit heeft een groot aantal aanmeldingen opgeleverd. De begeerde pakketten zijn inmiddels verspreid. Naast een fles Hooghoudt Kalmoes Beerenburg trakteert Hooghoudt zijn fans op typisch Hollandse producten als snert, chocolademelk en knakworst.

Hooghoudt 'Heldendag'

Hooghoudt besteedt veel aandacht aan de 'introductie' van Hooghoudt Kalmoes Beerenburg. Om de verkoop te stimuleren, prikkelt Hooghoudt de echte gezelligheidsdrinkers om deel te nemen aan een spannende, exclusieve 'heldenslag' op internet. Via een persoonlijke toegangscode, verkrijgbaar bij aankoop van een fles Hooghoudt Kalmoes Beerenburg, kunnen de fans het verloop van de 'heldenslag' zelf beïnvloeden. De winnaars gaan een onvergetelijke 'heldendag' beleven, op uitnodiging van de Hollandse kwaliteitsdistilleerderij uit Groningen.

Over Hooghoudt

Hooghoudt producten zijn het resultaat van 120 jaar ervaring. De distilleerderij, in 1888 opgericht door Hero Jan Hooghoudt, is al die jaren nauw met Groningen verbonden gebleven. De familietraditie staat garant voor de traditionele recepturen, ambachtelijke processen, zuivere ingrediënten en ouderwets vakmanschap voor een breed assortiment eerlijke producten. Kijk op www.hooghoudt.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.hooghoudt.nl