Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Opening verkeersplein Afrikaanderwijk

Er is een nieuwe (fiets) verkeersplein in de Afrikaanderwijk. Een plek waar leerlingen verkeersregels leren en verschillende parcours kunnen rijden. De opening van het verkeersplein vindt plaats op vrijdag 20 februari vanaf 13.00 uur op het Afrikaanderplein.

Fietsen wordt nog leuker!

Een feest voor de buurt, met een BMX show, fietsworkshops, ballonnenwedstrijd en leuke gadgets. Wethouder Baljeu (Verkeer en Vervoer) zal samen met dagelijks bestuurder Mieke van der Graaf en voormalig dagelijks bestuurder Matty Woudenberg het plein officieel openen.

Waarom een verkeersplein?
In de Afrikaanderwijk vroegen zowel de jongere als de oudere bewoners al lange tijd om verbetering van de verkeersveiligheid in de wijk. Vanuit de basisscholen kwam het geluid dat kinderen in de wijk gebrek hebben aan vaardigheden om zich zelfstandig in het verkeer te bewegen. De scholen geven over het algemeen wel theoretische verkeerslessen, maar er waren in de omgeving zo goed als geen mogelijkheden om kinderen praktische vaardigheden in het verkeer aan te leren.

Vanuit de scholen is daarom het idee aangedragen om op een deel van het nieuwe marktterrein een verkeerseducatietuin te realiseren. Hier kunnen alle scholen van de wijk op niet-marktdagen aan hun leerlingen praktische verkeerslessen geven. Ook zouden hier fietslessen voor (allochtone) ouderen gegeven kunnen worden. Een idee dat is omarmd door deelgemeente Feijenoord. Een speciale vakleerkracht is aangesteld om de leerlingen te begeleiden. Het verkeersplein Afrikaanderwijk, is de eerste verkeerstuin in de openbare ruimte in Rotterdam en dat gaan we vieren!

Het verkeersplein is mede mogelijk gemaakt door de deelgemeente Feijenoord, VVN, dS+V (vanuit actieprogramma Verkeer en Vervoer) en Stadsregio.