Gemeente Zoetermeer

Zoetermeerders ontvangen belastingkrant van wethouder

Digitale gemeentelijke belastingaanslagen

Zoetermeer verstuurt volgende week de eerste digitale belastingaanslagen. Ze vallen bij ongeveer honderd Zoetermeerders in de elektronische brievenbus van hun bank. Wethouder Edo Haan reikt op vrijdag 20 februari aan twee van deze honderd `digitale Zoetermeerders' de allereerste Belastingkrant `Wat en Hoe(veel) belastingen in Zoetermeer 2009' uit. Vanaf volgende week valt deze Belastingkrant bij iedere Zoetermeerder op de deurmat.

De verwachting is dat in de komende jaren steeds meer Zoetermeerders hun belastingaanslag digitaal willen ontvangen. De folder die gewoonlijk bij de aanslag over de post wordt verstuurd bereikt dan niet meer iedere belastingbetaler. Daarom verschijnt dit jaar de Belastingkrant separaat van de aanslag. Deze krant geeft een overzicht van de tarieven voor de gemeentebelastingen voor 2009, informatie over die belastingen, over kwijtschelding en de digitale aanslag. Kortom, alles over de gemeentebelastingen in Zoetermeer.

Digitale dienstverlening is voor gemeenten steeds belangrijker. Zoetermeer heeft daarom weer een digitale dienst toegevoegd aan de dienstverlening. Klanten van ABN AMRO, Rabobank en de voormalige Postbank kunnen vanaf nu het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen digitaal ontvangen, betalen en bewaren. Zo kunnen inwoners nog meer zaken met de gemeente digitaal afhandelen.