Steun voor sport-zorgtraject van Rotterdamse Boksvereniging Van 't Hof

20/02/2009 10:57

De Lotto

In de vijfde aflevering van het nieuwe televisieprogramma "Battle of the Stars" van RTL 4 gingen radio 538 DJ Lindo Duvall en MTV presentator Dennis Weening gisteren de strijd met elkaar aan in de boksring van sportcentrum de Voltreffer te Nieuwegein. De kleinere en lichtere Dennis versloeg Lindo in drie rondes en dat leverde voor de Rotterdamse Boksvereniging Van 't Hof een bijdrage op voor het sport-zorgtraject. Dit wordt aangeboden door Lotto, die zich aan het programma heeft verbonden.

Dennis en Lindo stonden gisteren centraal in de vijfde aflevering van "Battle of the Stars". Zij boksten in de boksring van sportcentrum de Voltreffer in Nieuwegein tegen elkaar. Hiervoor trainden zij een week keihard met hun coaches en oud-bokskampioenen Don Diego Poeder en Raymond Joval.

Het werkte natuurlijk extra motiverend dat met een overwinning een boksvereniging wordt ondersteund. Lindo streed voor Boksteam ABC uit Amsterdam die hard aan het sparen is voor een demontabele boksring. Dankzij de overwinning van Dennis gaat echter de wens van de Rotterdamse Boksvereniging Van 't Hof in vervulling. Zij hebben geld nodig voor een sport-zorgtraject dat in samenwerking met het KNKF en de zorgaanbieders Flexus, Horizon en Stek Jeugdzorg is opgezet.

"Naast het lesgeven in boksen zijn wij als vereniging ook actief betrokken bij de samenleving en ondersteunen we ook maatschappelijke projecten, zoals het sport-zorgtraject waarbij bijvoorbeeld een agressieregulatietraject voor de (allochtone) jeugd wordt opgezet. Het doel van dit traject is om (allochtone) jongeren via specifieke trainingen bij onze boksschool te leren hun agressie te reguleren en zo te komen tot een positieve gedragsverandering. Daarvoor hebben we extra financiële middelen nodig en daarom zijn we Dennis en Lotto natuurlijk erg dankbaar", aldus bestuurslid Ton Dunk jr. van de Rotterdamse Boksvereniging Van 't Hof.

Ook Dennis is blij voor de club: "Voor het programma heb ik dankzij mijn trainer Don Diego Poeder kennis kunnen maken met de Rotterdamse boksvereniging Van 't Hof. Diego vertelde mij tijdens de trainingen dat de vereniging veel voor hem en ook andere jongeren heeft betekend. Ik ben blij dat ik door mijn overwinning een steentje heb kunnen bijdragen en hoop dat de vereniging hierdoor meer maatschappelijke projecten kan organiseren. Uiteraard ben ik ook trots op mijn overwinning, ik voel me net Rocky!"

Het programma "Battle of the Stars" is wekelijks te volgen bij RTL 4 op donderdag tussen 22.30-23.00 uur. In de zesde aflevering staan zangeressen Hind en Raffaëla centraal. Zij gaan judoën en zullen gecoacht worden door respectievelijk Ruben Houkes en Dennis van der Geest. De presentatie is in handen van Quinty Trustfull.

Over Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 400 miljoen euro afgedragen.