Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.10 uur

Utrecht, 20-02-2009

Op heterdaad aangehouden

AMERSFOORT Dankzij een alerte burger heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag vier personen op heterdaad aangehouden die zich verdacht gedroegen op een bedrijventerrein aan de Berkenweg.

Omstreeks 00.35 uur kreeg de politie een melding dat er vier personen rondliepen op een bedrijventerrein waar zij tevens een hek vernield hadden. Hierop is de politie met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Daar aangekomen zagen zij de vier jongens die nog probeerden te vluchten, maar toen de agenten hen verzochten om te blijven staan, deden ze dat. Een van de verdachten verklaarde dat ze hier waren om te kijken of ze spullen konden stelen. Hierop zijn alle jongens, in de leeftijd van 17 t/m 24 jaar afkomstig uit Amersfoort, aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bestolen met geweld

AMERSFOORT- Op donderdagavond heeft de politie twee verdachten aangehouden die een I-phone hadden gestolen waarbij ze geweld hadden gebruikt.

Omstreeks 19.10 uur kreeg de politie een melding van een man die slachtoffer was geworden van diefstal. Hij had een afspraak met twee personen uit Amsterdam voor de verkoop van zijn I-phone. Toen het slachtoffer merkte dat het tweetal met vals geld wilde betalen werd zijn I-phone hem met geweld afhandig gemaakt. Het tweetal ging op de vlucht. Het slachtoffer volgde hun en hield daarbij contact met de politie. In Amsterdam konden de twee mannen van 22 en 26 jaar uit Almere worden aangehouden.