Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.55 uur

Utrecht, 20-02-2009

Inbrekers aangehouden

MAARSSEN De politie heeft twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht ingebroken te hebben in een woning.

De politie kreeg op vrijdag 20 februari omstreeks 00.30 uur een melding dat er was ingebroken in een woning aan de Fazantenkamp in Maarssen. Een getuige kon een goede beschrijving geven van een van de verdachten. Ter hoogte van de Vogelweg zagen de agenten twee mannen lopen waarvan er een voldeed aan de beschrijving. Bij het zien van de politie zette één verdachte het meteen op een lopen. De andere, een 18-jarige man uit Maarssen, kon meteen worden aangehouden. Later heeft de politie ook de andere verdachte kunnen aanhouden. Het gaat hier om een eveneens 18-jarige man uit Maarssen. Op het bureau bekenden beide verdachten de inbraak. De politie heeft onder andere twee fotocameras in beslag genomen die vermoedelijk afkomstig zijn van inbraak. De politie onderzoekt de zaak.

Poging overval op cafetaria

MAARSSEN Door kordaat optreden van het slachtoffer is een overval op een cafetaria voorkomen.

Donderdagavond 19 februari rond 22.45 uur kwam een man een cafetaria aan de Schoutenstraat binnenlopen en bedreigde de aanwezige medewerker uit Maarssen (leeftijd onbekend) met een wapen en wilde geld.

Het slachtoffer pakte hierop een pan en gaf de overvaller daarmee een klap waardoor de steel van de pan afbrak. Toen het slachtoffer op zoek ging naar een ander voorwerp ging de dader er vandoor. Hij is gevlucht via de Rembrandssingel en daarna de Nicolaas Maesstraat. Het signalement van de dader is:


- blanke man


- 25 a 30 jaar


- breed (beetje mollig) postuur


- donkerblond haar tot in zijn nek


- zwarte glimmende donkere jas (z.g. bomber jack)


- wollen muts


- blauwe spijkerbroek

De politie is op zoek naar getuigen van de overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Rijn en Venen op telefoonnummer: 0900 8844.

Woningbrand

MIJDRECHT - De politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht brand in zijn woning te hebben gesticht.

Op donderdag 19 februari rond 22.15 uur kreeg de politie een melding van een woningbrand aan de Prinses Margrietlaan in Mijdrecht. Ter plaatse was niet meteen duidelijk of er zich in de woning nog personen bevonden. De brandweer was korte tijd later ter plaatse en heeft niemand aangetroffen in de woning. Een getuige wist de politie te vertellen dat de bewoner, een 28-jarige man, zich zou bevinden in een huis aan de Lepelaar. De politie heeft de bewoner opgezocht en die verklaarde zijn eigen woning in brand te hebben gestoken. Hij is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De woning liep aanzienlijke schade op. Er zijn verder geen gewonden gevallen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.