Syntens

De mannen van de WIT en Syntens gaan hun krachten bundelen om zo nog meer ondernemers te kunnen begeleiden bij innovaties in de watertechnologie. Tijdens een eerste gemeenschappelijke bijeenkomst op 5 maart wordt deze samenwerking officieel bekrachtigd door het ondertekenen van een samenwerkingsverband en een aantal inhoudelijke workshops om praktijkvoorbeelden van innovaties uit te wisselen.

Syntens heeft een landelijk netwerk van 270 innovatieadviseurs die MKB bedrijven ondersteunen bij het realiseren van hun innovatiekansen. De mannen van de WIT, onderdeel van het Innovatieprogramma Watertechnologie, zijn zes ervaren ondernemers die iedereen met veelbelovende innovaties op het gebied van watertechnologie verder helpen. Beide partijen slaan nu de handen ineen en gaan samenwerken om innovaties in de sector watertechnologie te signaleren en op te pakken.

Meer innovaties in de watersector
Volgens Ivo Demmers, secretaris van het Innovatieprogramma Watertechnologie, maakt deze samenwerking het mogelijk om meer ondernemers te bereiken en te helpen. âHierdoor kan nog beter gebruik worden gemaakt van het instrumentarium van het Innovatieprogramma Watertechnologie om de time-to-market van innovatieve producten en technologieën te verkorten. Dat moet uiteindelijk resulteren in meer en kwalitatief betere innovaties in de watersector.â

Jan Gerbrand Krol, innovatieadviseur bij Syntens: âDoor deze samenwerking kan specifieke kennis gedeeld worden over de sector en worden innovatiekansen gesignaleerd binnen de watertechnologiesector om zo ondernemers beter, sneller en eerder te helpen met innoveren.â

Syntens
Syntens helpt ondernemers beter, eerder en sneller te innoveren. Daarbij gaat het om vernieuwing van product, dienst, markt, proces en/of bedrijfsvoering. De -veelal kosteloze- activiteiten van Syntens worden mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken.

De Mannen van de WIT
De mannen van de WIT zijn in dienst bij het Netherlands Water Partnership (NWP), de netwerkorganisaties voor export en innovatie in de Nederlandse watersector. Het NWP coördineert de uitvoering van het Innovatieprogramma Watertechnologie. Dit programma ondersteunt (MKB) bedrijven en kennisinstellingen bij innovatie en richt zich op het sneller in praktijk brengen en exporteren van nieuwe technologie. Het Innovatieprogramma Watertechnologie wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken.

Meer informatie
E. Iking, project officer communications bij het NWP: 070 â 3043710; 06 51257991
Het programma van 5 maart vindt u op www.watertechnologie.com.Â