TSN neemt huishoudelijke verzorgingsactiviteiten Meavita Den Haag over

20/02/2009 15:00

Asito Dienstengroep

Thuiszorg Service Nederland (TSN) heeft overeenstemming bereikt met Meavita Den Haag om diens activiteiten op het gebied van huishoudelijke verzorging in de regio Den Haag over te nemen. TSN garandeert de continuering en de kwaliteit van de huishoudelijke verzorging en het behoud van werkgelegenheid. Dit betekent in de praktijk een vaste, gekwalificeerde thuishulp voor de cliënt en goede arbeidsvoorwaarden voor de werknemers. Huishoudelijke verzorging als onderdeel van thuiszorg is de kernactiviteit van Thuiszorg Service Nederland, dat deze diensten landelijk op succesvolle wijze levert.

De overname van de activiteiten is voorgelegd aan het management van Meavita, de gemeente Den Haag en de vakbonden. TSN heeft daarbij de overtuiging uitgesproken dat het de continuering van de huishoudelijke verzorging en behoud van banen op kostenefficiënte manier kan garanderen. Daarnaast heeft TSN aangegeven dat er bovendien ruimte zal zijn voor innovatie en verdere ontwikkeling van de geleverde diensten.

TSN, een dochteronderneming van de Asito Dienstengroep, nam eerder al de niet-lijfgebonden thuiszorgactiviteiten over van zorgorganisaties Valent en Evean. In beide gevallen werden gedwongen ontslagen van zorgverleners voorkomen en waren de zorgcliënten verzekerd van continuering van optimale thuiszorg. Tientallen gemeenten in Nederland hebben hun thuiszorgactiviteiten gegund aan Thuiszorg Service Nederland, mede doordat TSN veel goede reacties krijgt in onderzoeken naar kwaliteit en klanttevredenheid.

De Asito Dienstengroep bestaat sinds 1952 en biedt aan circa 60.000 mensen werk in HR solutions (Persoonality en Timing), in facilitaire dienstverlening (Asito) en in de (huishoudelijke) zorg (Thuiszorgservice Nederland). In 57 jaar is Asito Dienstengroep uitgegroeid tot een landelijke topspeler in facilitaire dienstverlening in de brede zin des woords, met ruim 200 lokale vestigingen.





http://www.asito.com