Gemeente Vlaardingen


Hartverwarmend en emotioneel

20 februari 2009

Er kwam veel behendigheid kijken bij het nemen van een slalom met een rolstoel.

Hartverwarmend met soms emotionele momenten. Zo kan de sportmiddag worden omschreven die Sportief Tour organiseerde voor leerlingen met en zonder beperking uit Vlaardingen en Schiedam in de Margriethal.

Het viel soms niet mee om bij de slalom met een rolstoel de juiste weg te vinden.

Deze middag werd samen met het personeel van het nieuwe Vlietland ziekenhuis en de sportafdelingen van Vlaardingen en Schiedam, de medewerkers van Sportservice Zuid-Holland, de selectie van Sparta en met ondersteuning van Pluryn, Cruyff Foundation en de Stichting NEES, georganiseerd.

De aanvoerder van Sparta, Arne Slot, in de rolstoel aan het tafeltennissen.

Aan de Sportief Tour deden ruim honderd leerlingen met en zonder beperking mee van de Hoeksteen, Het Windas, Ericaschool en de Mytylschool De Brug.

Met veel inzet wordt de hindernisbaan.

De leerlingen van de groepen zeven en acht beleefden de dag van hun leven, zeker ook toen de selectiespelers van het Rotterdamse Sparta zich aansloten bij de diverse groepen.

Rolstoelhockey voor leerlingen met en zonder beperking.

De organisatie had de Margriethal omgetoverd tot een ware speelhal waar de leerlingen konden meedoen aan penalty schieten, rolstoelbasketbal, slalom rijden, tafeltennis en tafelvoetbal, zitvolleybal, jeu de boules, rolstoelhockey en tot slot een heuse hindernisbaan.

Willemijn Raaijmaekers, speelster met een beperking, geeft Sparta-aanvoerder Arne Slot aanwijzingen bij het tafeltennis.

Gretig werd door de leerlingen, maar ook door diverse ouders, van de gelegenheid gebruik gemaakt om een handtekening van de Sparta spelers te machtigen. De Rotterdamse voetbalhelden werkten daar graag aan mee.

Met opperste concentratie wordt de slalom met een rolstoel gereden.

Naast Sparta doen nog dertig betaalde voetbalorganisaties mee aan deze Sportief Tour. Er waren ook prijzen te winnen. De hindernisbaan werd gewonnen door Jordy Borsboom in de snelle tijd van 23 seconden, terwijl team zeven samengesteld uit leerlingen van het Windas, De Hoeksteen, Ericaschool en de Mytylschool De Brug de Slalom won. Consalo van Brandwijk van het Vlaardingse VFC had het hardste schot in zijn benen en kreeg als beloning een voetbal met alle handtekeningen van de Sparta spelers. Hij nam het kleinood veilig onder zijn arm mee naar huis en mag later dit jaar meedoen aan de landelijke finale van het hardste schot.